onsdag 30. januar 2008

Spor i Aboretet

I kveld var mange møtt opp til trening på Sviland. Hele 13 stk stillte opp i bekkmørkna - knallbra :-)

Paul la et spor til meg på ca 1,5 km. Været var ganske fint. Kaldt, ca 2 grader med fin stjernehimmel, lite vind.
Sporet begynte like ved veien inn mot Aboretet og lå i ca 1.5 time før jeg gikk det.
Isi markerte fint der hun først fant sporet, surret litt rundt etter noen meter og satte seg så skikkelig på sporet etter ca 20 - 30 m.
Så bar det avgårde i stor fart gjennom den tette skogen, så kvist og kvast pisket mot kroppen...
Kom ut på grusveien og gikk omtrent rett over denne og ned mot bekken og brua. Over denne og langs grusveien og så ut i terrenget igjen. Oppi der fant hun første gjenstand. Fortsatte så langs en "barksti" et stykke. Begynte så å rote litt og vi kom ut til et grusveikryss. Her stoppet hun opp... Var det spor her eller ei???
Måtte jo sjekke alle mulige retninger og det var 3 grusveier + en sti som møttes her, så det tok tid. Hun markerte ikke spor på noe av dette, så jeg gikk bakover igjen mot "barkestien".

Plutselig markerte hun ut i terrenget mot høyre og dro noe voldsomt avgårde ned mot et steingjerde. Ikke tvil her nei, dette var sporet.
Forsatte så langs steingjerdet og over det og videre over et annet gjerde og ned på marka. Rett over marka + en liten tur over på andre siden av veien, før hun gikk inn på sporet igjen. Her virket det som om hun sjekket ut noe, når hun dro over på den andre marka. For hun gikk rett tilbake til sporet igjen etterpå, så hun visste nok hvor det var :-)
Så bar det over grusveien ved bekken og bortover i myra mot retrieverområdet. Fant en gjenstand til her før hun fortsatte vider opp mot asfaltveien. Over en ny bekk og der oppe i skråningen lå slutten :-)
Isi fant 2 av 4 gjenstander. Jeg fant et snuslokk...men det hadde ikke paul lagt fra seg.
Et kjekt spor i utfordrende terreng i et, mest på dagtid, beferdet område.

Ingen kommentarer: