fredag 23. oktober 2015

Kjedelige dager...

Det blir jo bare korte, korte turer, mest i bånd, siden Emma må bli kvitt en betendelse i mandlene. Disse turene passer jo Isi veldig godt, det er skikkelige pensjonistturer. Hun skal heller ikke sitte i kald bil, så vi begrenser oss veldig her altså.

En dag var vi på Sviland og jeg gikk fra bilen og bort til skogen ved myra (for de lokalkjente...), der jeg tråkket et felt som Emma skulle få ta etter en liten rusletur. 
Gikk tilbake til bilen og slapp ut Isi og så Emma. hun hadde tydeligvis fått med seg at jeg forsvant, for hun løp sporendeks nedover stien, over "brua" og videre 100 m bort til feltsøket.... Like etterpå kommer hun i like stort tempo tilbake igjen, med den gjenstanden som lå lengst ute! 

Her kommer hun med gjenstanden:

Hun er skikkelig understimulert, så dette var tydeligvis kjærkomment... Vel, vel, vi gikk en liten rusletur i rolig tempo og da vi var tilbake, fikk begge et lite godbitsøk. Etterpå gikk Emma og jeg for å finne resten av gjenstandene i feltet.


Her finner hun første gjenstand:

De to siste var godt gjemt, så hun brukte ca 2 minutt på å finne dem. Tempoet er høyt, det regnet jeg med, derfor gjemte jeg noen godt, slik at hun måtte sette ned tempoet for å finne dem:
 

En liten videosnutt fra en liten, kort.... høsttur i skogen bak huset. Isi er med, litt stiv og støl, men ikke verre enn at hun henger godt med på disse korte turene. Hun løper/gallopperer litt innimellom også. Tror det er bra å gå i litt ulendt terreng, slik at kjernemusklatur mm får trim. Også viktig for "oldiser" tror jeg, så sant det ikke blir bratte og lange oppoverbakker. Hun har to bakbein som hun har litt "nerveproblemer" med, dvs hun klarer ikke helt å kontrollere hvor hun setter dem, en vanlig lidelse på bl.a. gamle hunder. Det viser ikke alltid så godt når hun går, men når man "snur poten" opp ned, så blir den stående lenge, spesielt på et av beina. Normalt snur de foten med en gang (på sekundet...), mens Isi stod nesten 1 minutt med poten "opp ned".

 Her letes det etter trøffler:


2 kommentarer:

Eileen sa...

Hei, kjekt å lese bloggen din :) Jeg planlegger selv å kjøpe meg en flat i 2016 som jeg vil trene redning med(og forhåpentligvis få godkjent). Har trent redning tidligere(ble aldri godkjent). Har du noen anbefalinger til flat oppdrett? Jeg kjenner til Kennel comics og har hørt mye bra om de. Jeg har kun mulighet til å ta ferie fra jobben i sommerfmånedene, og er derfor avhengig av at oppdretter har leveringsklare valper da, så trenger et par gode oppdrett jeg kan undersøke dette med.

Tone sa...

Takk!

Min pensjonerte redningshund, Isi, er fra kennel Comics og min yngste på 2 år, Emma, er fra kennel Starflats. Er veldig fornøyd med begge de to hundene.Men vel så viktig som selve kennelen/oppdretteren, er selve kombinasjonen (mor/far og slekta bakover).

Du kan ta kontakt med meg på mail også hvis du ønsker: tone-larsen@lyse.net