tirsdag 1. desember 2015

Rundering i ulike skoger

I det siste har vi trent endel rundering. Men vi var også på Orrestranda en onsdagskveld i mørket, og da søker vi i en teig langs stranda. Det er skikkelig gøy. Vi ser lysene til hundene som forsvinner lengre og lengre bort og så kommer lyset/hunden mot oss igjen, med meldingen! I sanddynene liker hundene seg godt også, det blir liksom et ekstra gir der. Strandsøket er nesten det kjekkeste med treningen nå i vintermånedene, ivertfall på de mørke onsdags kveldene.

Vi har også rundert både i Hålandskagen og to ganger i Vigreskogen. Har brukt løsbitt og en lørdag hadde Emma to middels lange runderinger, hver på ca 550 m. Ukjent.
Første økta, som var første økta på lenge at hun runderte, tok hun litt av, for å si det mildt... Løp litt villmann liksom og tok bl.a. sporet opp etter midtlinja mer enn en gang. Det var bare de to figurantene som hadde gått der også, og det trigget henne nok ekstra. Sendte på ene siden og så kommer hun inn fra andre siden med løsbittet... jaja, hun vil ivertfall finne!
Andre økta gikk bedre. Hun var nok også litt mer "sliten", ivertfall ikke like yr, samt at da hadde flere gått fram og tilbake på midtlinja. Figurantene ble plassert ut da vi var på vei tilbake etter forrige hund, det hjelper også.
Nå på lørdag bestemte jeg meg for at i denne økta skulle hun ikke så mye som tenke tanken på å løpe oppover midtlinja på sporene der. Dermed ble det "speedrundering" i Storskogen. Figurant/funn på hver side, direkte belønning og passering/flying. Og det virket. Hun bare fòr rett over, fra side til side, helt til "Rådyrplassen". Gikk som ei kule!
Trente litt melding helt til slutt. På kort avstand, bare for å ha gjort det også.
Andre økta var meldingstrening i Lilleskogen. Funn på hvert slag, sånn ca, løsbitt og totalt 8-10 funn. Gikk bra og kun en gang glapp bittet, men hun bråsnudde og tok det raskt opp igjen, så den "kjøpte" jeg. Hun holder fint fast selv om jeg ventet varierende tid før "Vis" kommandoen kom.

Fra lørdagens trening i Vigreskogen - alle hadde gode og lærerike økter!
 Tom Christian og Yukon:
 Full fart utover:

Nina og Jenny: 

Full speed her også:

Vi så sola:

Johannes og Kylie på vei inn fra figuranten:

Ingen kommentarer: