lørdag 16. februar 2008

16 timer gammelt spor

Helen var så grei at hun la ut 3 spor fredag kveld ca kl 17.30, på Tjessheim.
Kristin T, Kai Erik og jeg skulle gå de lørdag morgen. Det var 3-4 grader og oppholdsvær. Lite vind. Det var gode sporforhold og det hadde heller ikke, merkelig nok..., regnet noe i løpet av kvelden/natta.


Sporene hadde ligget mellom 16-17 timer da vi startet med friskt mot.
Mitt spor lå innerst og jeg gikk inn til der hvor Helen hadde beskrevet starten.
Isi slo veldig bra på sporet. Ble faktisk litt overasket over at hun fant det så lett. Etter ca 5 meter en gjenstand - perfekt!!!
Så videre nedover med god driv, ned til traktorveien. Her sjekket hun litt på selve traktorveien og også over på andre siden. Fant ikke noe spor her... Dro så mot grinda og gikk ut på det neste jordet og litt nedover. Der lå gjenstand nr 2!

Etter dette rotet vi endel.
Hun dro ut på traktorveien som her er gressbelagt. Over denne og så oppover heia litt til siden for "stien" som går oppover der.
Det så ut som om hun var på spor, så jeg fulgte på.
Det var kanskje spor der også, men ikke Helen sitt...Jeg fulgte på videre og hun dro ganske så målbevisst, så jeg mistenker andre spor her.
Etterhvert kom vi til en ny "vei" og når hun så begynte å følge denne, tenke jeg at det kunne være feil. Men sikker var jeg ikke. Men da retningen vi gikk, gikk mot gjerdet og gjerdeklyveren på motsatt side, fant jeg ut at vi sannsynligvis var "på villspor". Jeg merket stedet på gpsèn i tilfelle vi måtte tilbake hit.

Så begynte vi å gå tilbake igjen mot der vi var tidligere. Med det samme vi var der oppe så søkte vi av hele haugen. Det var i tilfelle Helen sitt spor var oppå der. Var nesten helt inne ved vannet uten at hun hadde funnet sporet. Da var det bare å gå helt tilbake mot der vi fant gjenstand nr 2.
Søkte i sirkel rundt stedet og plutselig slo hun på sporet eller på en gjenstand. Hun kom ivertfall med en gjenstand - nr 3! Etter dette satt hun skikkelig "fast" i sporet. Hun ville nok ikke ha flere sportap... :-P

Fant etterhvert alle 6 gjenstandene og slutten :-)
Da var jeg veldig godt fornøyd, for å si det mildt!!!

Sporet var vel ca 300 - 400 m og vi hadde søkt i over en time....men mesteparten av tia gikk jo med der oppe på haugen, der Helen sitt spor ikke gikk..he..he.. :-)

Ser at, i starten ivertfall, etter at Isi har funnet gjenstander, så er hun så ivrig på å komme seg avgårde, at hun "slurver" litt. Det var etter funn av gjenstand nr 2 at hun i dag først "sporet helt av"... I forbindelse med de siste 4 gjenstandene gikk det mye bedre, sikkert fordi hun da var mer sliten, og ikke så oppgira.

Også Clara og Umi gikk de gamle sporene sine, knallbra!!!

Så kjørte vi til Sviland der vi hadde avtalt at Helen skulle komme. Thomas var hjemme hos pappa.

Da det ble min tur på slutten av dagen, plasserte jeg ut alle 3 figurantene. Helen lå nede i sandtaket i et tett kratt, ca 50 m fra grusveien på yttersiden. Kai Erik lå langs steingjerdet oppe ved den høye skogen og Kristin T lå slik at jeg kunne sende på henne når jeg gikk på stien mot schæferhundklubbens område.

Jeg gikk en blanding av fritt søk og runderingsslag. Startet nesten helt nede ved asfaltveien og runderte noen slag oppover mot bilene. Sendte henne ut på høyre siden like bak parkeringen. Der ute fikk hun ferten av Helen som lå i santaket. Dro laaaangt frem og fant henne. Kom opp steinskråningen og fikk påvise.
Så fortsatte jeg videre langs den ytterste grusveien. Sendte henne på enkelte runderingsslag der jeg ønsket å dekke terrenget, f.eks i tett kratt, på små hauger ol.
På toppen fant hun Kai Erik. Hun slo på ham da hun var på vei inn etter et runderingslag på samme side.
Fortsatte så ned til krysset og på nedsiden av haugen. Sendte ut på runderingsslag innimellom. Gikk så innover stien mot schæferklubbens område. Hun løp raskt innover stien og etter et par hundre meter innover her kom hun med melding. Kristin T var funnet på haugens høyeste punkt, høyre side. På påvisningen løp hun oppover haugen igjen og fikk så leke og spise godbiter. Da hadde vi søkt i ca 30 minutt. En grei, kort økt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanonbra spor, Tone! Her har hundefører like mye å si som hunden. Du gir deg ikke, selv om Isi får skikkelig sportap - og det gir resultater!! Du er kjempeflink! ..Isi og, selvfølgelig! :)

Anonym sa...

Veldig bra, og vi var heldigere med sporværet i dag. Når hundene først var på sporet gikk det fort som bare det. Kjempebra.

Tone sa...

Takk for det :-)
Jeg gir meg ikke så lett nei... og sporet ER jo der, et eller annet sted, det gjelder bare å lete til man finner det, uansett hvor lang tid det tar :-D