søndag 14. oktober 2018

Høsten 2018

Etter Dyranutsamlingen og en herlig tur til Statskoghytta "Bossfjell" ved Rosskreppfjorden, skulle vi starte opp igjen treningen her hjemme.
Emma var imidlertid uheldig... Under en onsdagsrundering på Dale 15 august, kom hun haltende inn fra et tomslag.
Vi så det an etpar dager, men da hun fremdeles haltet like mye fredagen, så tok vi turen til veterinær Marit Brevik, som om fredagene er på Ålgård dyreklinikk.

Frambeinet var veldig hovent ved håndleddet, så det ble tatt røntgen og undersøkelser ellers. Ro og medisiner i 14 dager. Hun haltet i alle de 14 dagene, selv om hun gikk på smertestillende... Hun fikk i tillegg laserbehandling 3 ganger pr uke av Anita på "Hund i form", samt fysioterapi ift skuldrene og hun fikk kiropraktikkbehandling av Marit etter 2 uker.

Etter en 15-16 dager sluttet hun å halte, men hun var stiv i skuldrene. Først i den vonde foten`s skulder, for muskler mm hadde fått seg en skikkelig trøkk. Så den andre skulderen fordi hun hadde haltet/avlastet den vonde, og det gikk nå utover den friske... Vi fortsatte med laser 2x pr uke og startet opp med forsiktig svømmetrening. Kun korte turer, som nå heldigvis er blitt lengre og lengre og mer og mer løs. Hun har også begynt å gå litt spor og har hatt korte søk med funn av figurant i terreng som er flatt. Etterhvert ble svømmetreningen trappet opp, hun har gått to ganger pr uke nå i en månedstid. Nå er hun opp mot normal svømmetid/kondistrening (feks nå sist, først oppvarming 4 minutt - 1 minutts pause - 7 minutt svømming - 1 minutts pause - 7 minutts svømming osv). Svømte totalt ca 22 minutt.

Emma har 1 minutts pause! Tror hun har lært seg omtrent hva et minutt er, 
for etter ca 50 - 55 sek vil hun uti igjen:I rehab perioden har hun fått søkt inne på kasser og ute på murveggen. 
Der søkes det etter små, små biter av "noe" med menneske/min lukt på

Etterhvert kunne hun også bruke balansetrening

Heldigvis kunne vi søkstrene i vann i denne perioden, vi hadde 3 vanntreninger med NRH. Der har Emma svømt og fått både god fysisk trening, søkstrening og vi får forbedret søksevnen ift å finne folk i vann. Vi har vært ulike steder, Melsvatnet, Storavatnet v Hogstadvika camping og siste gang, ved Melsvatnet, hadde vi flere spor (korte), med slutten uti vannet. Den ene økta ved Melsvatnet hadde vi også ukjent oppgave. Det gikk bra og Emma fant det som var lagt ut.

Morten og Snusken

Kaare og Ty

Aud og Frigg

Emma har ferten av en gjenstand under vann

Her har hun fått kastet belønningen til seg


Flott ved Melsvatnet

Emma har funnet slutten, ei t skjorte uti vannet


Onsdag 10 oktober turde jeg å slippe/sende henne på 3 runderingsslag i flate Ølbergskogen. Det gikk fint både mtp foten og også søket var bra. Det kan være en utfordring å sende hundene opp langs "veier", åpninger ol, fordi de er mest trent i skogen, så de vil ofte trekke ut i terrenget. Jeg har fått trent dette jevnlig med Emma, så hun løper stort sett rett fram der jeg sender uansett hvor vi er. Hun søkte i bånd, både pga foten, men det er også endel turfolk og frisbeefolk her. Men når jeg kom til den gata der det var figuranter, da sendte jeg henne ut på et runderingslag.Lørdag 13 oktober var vi ved Lauperak hyttefelt/veien/parkeringen opp mot Skykula. Vi skulle trene spor. Og jeg ville prøve et litt lengre spor, ca 500 m. I tillegg to andre oppsøk. 

Første oppsøk tok hun rett vei og fant slutten etter 30 m. Andre oppsøk (film under) tok hun først feil vei ca 10-15 m, før hun snudde. Da fikk jeg henne ned til meg igjen og hun tok sporet rett vei og fant raskt en gjenstand. Fortsatte og gikk 2 m til siden for slutten, så jeg fikk ropt henne opp til meg og belønnet henne. Litt uflaks ift vinden der, at hun ikke fikk ferten av slutten. 


Oppsøk
 

Det lengre sporet slet hun med i oppsøket. Det var nok mindre fert der, grønt kort beitegress der det hadde gått sau. I tillegg til regn og vind. Men til slutt fikk hun satt seg på sporet. Hun fant alle gjenstander og slutten, selv om hun innimellom måtte sirkle litt før hun fant sporet igjen. Kjekt å gå spor igjen, det syntes både hun og jeg! Dette går rett vei. Nå må både turer og trening økes, så får jeg håpe resten av høsten blir bra!

Falk og Even  går spor

Flott sporterreng, om enn noe vått...

Falk har funn av figuranten Thomas

Thomas og Balder er på sporet

Litt hopping mellom vannpytter. Even holder retningen m armen

Her var slutten:

Ingen kommentarer: