mandag 14. juli 2008

Ferie på Helgøy


Etter en travel uke på hovedkurs Midt Norge, og en lang reise hjem, var det deilig å være på familiens hytte i Ryfylke ei ukes tid. To flotte dager med varmt og deilig sommervær

De andre dagene var litt "ymse", dvs litt sol, overskyet, litt regn men allikevel rimelig varmt. Isi synes det er herlig å være på Helgøy. Der er også mine foreldres boxer Safi og min søster (Gro`s) golden Maja, og de tre hundene løper løse og leker og koser seg dagen lang. Isi bader mye også.

Isi spiser krekling. Et lite sort bær som smaker godt:Gro og Roalds gutter Anders og Eirik var også der og i tillegg var guttene Kasper og Simon der. Det er mitt søskenbarn Geirs to gutter. Med 4 gutter i alderen 9/10 - 13 år blir det mye "herjing" og "olstring". Isi var med på det meste og var klar "som et egg" på alt de 4 guttene fant på.
Om kvelden var hun utkjørt og tuslet før meg opp trappa for å legge seg...

Isi koser seg med Kasper. Han er skikkelig kul!En annen fast daglig rutine er å gå til butikken på Nord-Talgje (Helgøysund). Det blir ca 1 time tur/retur og er et fint avbrekk i "hyttedagen". Tror også hundene setter pris på en litt lengre tur, selv om vi på kveldene også rusler småturer rundt på øynå.

Mer bilder her.

Her er et bilde av hyttetomta og områder rundt. Hytta har rød strek rundt og tomta har rød strek rundt. Man ser hvorfor stedet heter Sandvigå, det er mye sand i sjøen i vigå her:

Hytta vår ligger helt sør på Helgøy. Helgøy er en del av de 7 Sjernerøyane ( Helgøy, Nord-Talgje, Tjul, Kyrkjøy, Bjergøy, Aubø og Nord Hildle.
Ombo ligger i øst og Finnøy ligger i sør. I nord er Nedstrand. I vest er det bare havet... :


Det planlegges vei fra Nord Talgje til Tjul og da vil all fergetrafikk til disse øyene gå til øynå "vår", Helgøy.

I tillegg blir Finnøy snart landfast og Finnøy kommune har opphevet boplikten, så det er mye som tyder på at ting kan forandre seg i Ryfylke.

Vet ikke hvor kjekt det blir med enda flere ferjer og enda flere biler til øynå "vår".
Heldigvis ligger hytta vår langt fra veien, men ferjene ser vi.

4 kommentarer:

Kari Anne sa...

Så lærte jeg noen nytt i dag også; krekling er ikke farlig for hunder å spise :-)

Ayla plukker blåbær, og har ikke fått lov til å spise krekling, men den regelen blir herved opphevet.


Ha en fin sommer videre! :-)

Anonym sa...

I Nord Norge kalles de for krøkebær, og vi spiste masse av dem da vi var små. Det er noen som plukker dem og lager gele etc. Kjempesaftige og gode. Ikke så mye smak som i blåbær, men iallefall ikke farlige! :)

Tone sa...

Ja, krekling er egentlig ganske gode, ivertfall hvis du får de litt store og saftige. På Helgøy spiste vi også alltid mye av de når vi var små... Kan tenke meg de er gode til gele ol, kanskje også likør... ;-)

Anonym sa...

På sørlandet kalles de for "kråkebær" - og jeg vet at folk har laget likør på dem med stort hell :-D