onsdag 31. august 2011

Hovedkurs på Voss

For første gang i historien ble det i august i år arrangert hovedkurs ettersøkning på vestlandet!!!!
Og etter innsatsen og tilbakemeldingene å dømme, ikke et år for tidlig!  Det var et knallbra kurs fra ende til anden. Jeg har vært på ca 14 hovedkurs og vet hvor mye arbeid som ligger bak enhver detalj. Kursledelsen på alle hovedkurs gjør en utrolig innsats. Og på Voss stemte alt på en prikk. For en utrolig jobb og forberedelser folka i Voss har gjort det siste året. Det er bare å ta av seg hatten for :-)

Jeg var invitert som instruktør og vi ankom lørdag ettermiddag. Det var instruktørmøte og forberedelse til kursåpning dagen etter.
Søndagen brukte jeg til å bli kjent i terrenget "mitt". Jeg og Isi var ute i 3 timer og fikk merket både en lang og en kort runderingsløype, samt sett på hvilke andre artige aktiviteter vi kunne gjøre i et ganske krevende terreng!

Her ses Voss sentrum:

Jeg hadde b tren laget som bestod av 4 unge hunder på ca 1 år, som nettopp hadde tatt C, samt en 2 år gammel hund som tok C i fjor og en 4 år gammel hund som tok B i år. Så flesteparten var vel egentlig et C tren lag. Det var en gjeng med trivelige hundeførere som møttes søndag og utover i uka ble jeg godt kjent med dem og med 6 kjekke hunder. De stod på, både seint og tidlig og etter som uka gikk ble ivertfall hundene trøttere. Vi har både gått spor, sporutfordringer/ukjent oppgave, rundert i 3 ulike løyper, hatt ukjent oppgave/små caser, gamle spor (19 t - i øsende pøsende regn), vært figuranter på A øvelsen, trent melding, hatt søk i bygg og trent/tatt appell. En skikkelig stå på gjeng og utrolig gode figuranter for hverandres hunder!

Isi fikk også trent hver dag. Både runderinger, spor og søk i bygg. Det satte hun stor pris på!!!

En kjekk uke gikk mot slutten og på avslutningsfesten stilte kursledelsen i flotte bunader. De var et "syn for guder" - skikkelig flott avslutning og i en god Vossastemning.

Kursleder Jan Erik og kurssekretær Brynhild:

Og når vi på avslutningsmiddagen fikk servert smalahåve... ja da var liksom sirkelen sluttet. Vi var på Voss og det glemmer vi ikke så lett!!!


NRH fikk også en ny instruktør og dommer på Voss. 
Gratulerer til Alexandra, fra dio Hordaland:

Fikk ikke lagt inn bilde"filmen" under dette innlegget, så den har fått et eget innlegg.... 

Ingen kommentarer: