søndag 26. februar 2012

Leiteaksjon på Madland/Gilja

Torsdag kveld, var akkuratt kommet inn fra tur, da ringte alarmtelefonen og årets første aksjon var et faktum.
Det var to damer som ikke fant veien ned etter en tur mellom Madland og Gilja. De var blitt overasket av uvær, tåke, regn, vind og masse råtten snø. De var våte og kalde.
Røde kors/politiet hadde allerede sendt avgårde patruljer på hovedstien mellom Madland og Gilja, for de savna damene hadde heldigvis mobildekning der de var, og var i løpende kontakt med politiet. De var i nærheten av en T merket sti og var blitt beordret til å bli værende på stedet.

Da det etterhvert ble klart at det kunne være flere T merka løyper i området ble NRH utkalt. Kl 20.00 var jeg framme ved Madland i et skikkelig uvær... Det blåste og regnet noe forferdelig. Jeg tenkte på de stakkars damene som var oppi heia her. De hadde også med seg 5 hunder.

Her planlegger Ludvig (FORF repr, politiet og Gro Elin (vår varaBA)
Bildet er fra Stavanger Aftenblad

Jeg måtte vente en stund før det ble klart at jeg skulle gå med Bjørn og Krimp langs en sti. Men Helen/Mist og 2  Røde kors jenter gikk avgårde først.Ola og Leo var også gått avgårde med røde korsmannskap.

Mens jeg satt i bilen og ventet på å få gå, kom meldingen om at damene, på telefonen, hadde gitt beskjed om at de så lys fra hjelpemannskaper. Da var det ikke nødvendig å gå oppover og de to damene ville snart få den hjelpen de trengte :-))

Les mer i Stavanger Aftenblad.

Ingen kommentarer: