lørdag 17. september 2016

Gamle spor

Et av måla mine etter at Emma ble A godkjent, var å gi henne endel erfaringer ift gamle spor. Så langt i år har hun gått 10 gamle spor. 4 av de lå i over 20 timer (21 - 22t) og 6 av de lå mellom 15 - 19 timer.  Noen av disse spora har andre lagt ut (3 stk), men de fleste har jeg gått ut selv. Emma får jo erfaringer på gamle spor av at jeg går ut selv også, bedre enn ingen gamle spor ivertfall, men vi må av og til også røyne oss på helt ukjente spor.

Denne lørdagen var det satt opp spor i Melsheia, og jeg ville gjerne gå et overnattaspor etter en annen enn meg selv. Morten ble heldigvis med opp fredag kveld, og han gikk ut et 600 m langt spor til oss! Takk Morten!! Jeg la ut et til meg selv også, som ble ca 700 m langt. Da var jeg helt pumpa etterpå... var ikke i form, etter å hatt magesjau hele fredagen...

På lørdag møttes vi kl 10.00. Det var ennå godt og varmt, ca 20 grader fra morgenen, og sol!
Jeg ville gå det ukjente sporet etter Morten først. Det var nå blitt 15 timer gammelt. Morten viste meg starten og så oss vel avgårde. Det gikk veldig bra dette. Etpar ganger slapp jeg lina og lot henne undersøke "hva det nå var" (hun løp litt på kryss og tvers), det kan ha vært krysninger av folk som er ute og leter etter sopp...

Vi fant 5 av 7 gjenstander, den siste, som vi ikke fant, så jeg halveis i øyekroken rett før slutten. Emma var litt utenfor sporet akuratt her, så hun fikk ikke fertenav den. Jeg så "noe" og lurte på om det kunne være en gjenstand, men Emma dro slik i lina at jeg bare løp etter... Og like etterpå fant hun slutten!!! Hun er bra på spor nå altså! Veldig fornøyd med at hun drar i lina på så gamle spor. Nå har både terreng/underlag, vær og temperatur, samt om det er mye turfolk i området, ganske mye å si når det gjelder eldre spor (og forsåvidt spor generelt).Dette underlaget var mye gress, ganske høyt til tider, endel hull (ja, jeg gikk på trynet en gang...), endel vått og generelt endel vått i terrenget, og vi krysset en sti to ganger. Det var oppholdsvær siden det ble lagt ut. Det sporet jeg la ut selv lå på mye tørrere underlag, barnålbunn store deler av sporet, så jeg regnet med at det ville bli hakket vanskeligere.

En liten filmsnutt. Emma har akuratt avlevert den første gjenstanden og er på vei tilbake til sporet igjen. 
Det er ikke lett å filme med mobilen og holde den stødig og da måtte holde sporlina i bare en hånd... : 


Etter en pause ved bilene, tok vi sporet jeg hadde lagt ut selv. Det hadde nå ligget 16.5 time og gikk i vekslende terreng. Bl.a. mye barnålsterreng. Hun startet greit på sporet, fant de 2-3 første gjenstandene. Så kom vi inn i barnålterrenget og der stod trærne tett. Her ble det mye mer vingling, og det var vondt å gå uten "lange armer", pga varmen gikk jeg i singlet..., og greinene skrapte meg skikkelig opp. Jeg slapp lina endel her, måtte ta meg for med begge armene. Dermed kom Emma ganske langt foran meg. Jeg måtte rope på henne flere ganger, ta tak i lina og følge henne litt, før jeg måtte slippe igjen... Da vi endelig kom ut av hogstfeltet/barnålskogen, kunne jeg igjen ta tak i lina og gå bak. Da dro hun meg rett til slutten! Hun fant også 4 av 6 gjenstander. Så selv om jeg hadde lagt dette sporet selv, fikk vi begge større utfordringer med dette terrenget/underlaget. Jeg husket ikke hvor jeg hadde gått i dette tette området, for hadde ikke med meg gpsèn. Men Emma jobber jo iherdig, så om hun ikke fulgte sporet helt i tråkka (jeg aner jo ikke...), så kom vi oss i mål :-) 


Ingen kommentarer: