onsdag 14. september 2016

Vi trener....

Lite oppdatering i det siste, men det betyr ikke at vi ikke trener! Prøver å få til mest mulig praktiske økter, som ligner på noe vi kan oppleve på leteaksjoner.
Bl.a så har Emma fått noen gamle spor ( 15 timer og 17 timer gamle). Jeg har gått de ut selv, da det ikke er andre som har møtt opp når jeg har lagt ut disse spora.

Vi har hatt en rundering med mye funn i Melsheia. Her måtte bittet justeres noe rundt halsen, for da hun ristet seg hos figuranten, snudde bittet seg på ryggen... Fikk ordnet det og det har vært ok siden, selv når hun rister seg. Det må ikke være for stramt, men heller ikke for løst.

Vi har også hatt en onsdagskveld der jeg fokuserte på funn på rare steder. Vi var på Alsvik, og der er det jo mer enn bare skog, da benyttet flere sjansen til å få funn på andre steder enn i skogen. Det er veldig nyttige erfaringer for hundene!
Emma hadde et funn høyt oppe i et tre, som står på tunet foran aktivitetshuset. Det var en taustige opp og Trude klartret opp. Stig var inne på utedoen...  og det var her Emma løp opp først. Hun fikk raskt ferten og hun fôr rundt uten å finne figuranten (for han satt bak lukket dør). Hun sjekket ved bordene, oppå terrassen... Jeg har alltid vært glad for at Emma ikke melder bare på fert. Da kan man lett få melding på ferske spor, seter (der noen nettopp satt) og/eller avstandsmeldinger. Så jeg lot henne holde på å lete, var spent på hvor lang tid hun ville lete, helt tydelig at hun ønsket å få direkte kontakt med Stig...
Til slutt fant hun ut at han var bak døra (den stod litt på gløtt). Hun satte seg foran døra og peip... skikkelig piping! Jeg tenkte at nå er det rett før jeg får halsmelding. Etter et minutt med piping tok hun bittet, flink jente!

Så gikk vi rundt på baksiden av huset og Emma fikk ferten av Trude i treet. Tittet opp og meldte da hun så henne, veldig bra!

På vei tilbake til bilene, i line, hadde jeg nok en liten overaskelse til Emma. Venke lå inni røret som går under veien. Like bak var bilene og der stod resten av folka, og det blåste derfra.... Jeg lurte på om hun ville oppdage Venke. Plutselig slo hun ned mot bekken og røret. Hun gikk ned, forbi Venke og ut i andre enden. Så løp hun mot åpningen igjen og tok bittet der, ikke inne i selve røret, men det var ok, hun fikk påvise og grisen ble kastet ut av røret!

Sist søndag ble det en helt vanlig! rundering i Vigreskogen. Først 3 funn, de to første kom ganske kjapt, så endel blindslag ( 6-8 - husker ikke...), så et funn. Melding på alle disse. En gang sendte jeg henne på nytt, for hun kom inn, satt ved siden av meg, men slapp bittet før jeg sa vis. Jeg er streng her, hun må holde til jeg sier vis.
Avsluttet med to funn med direkte belønning. Da hadde vi rundert ca 4-500 m tipper jeg.

Takk for flotte bilder Kaare:

Lek på midtlinja:


Passeringer går så det suser:

Her er en liten filmsnutt som Kaare tok da han var figurant! Gøy å se i sakte film...
Vanskelig å få sett selve meldingen (det er alltid det, for det går så fort), men ser at Emma rister seg når hun finner figuranten, hun gjør ofte det, før hun melder  :-)


Etter treningen kjørte jeg til Figgjoelva og lot hundene få bade:


Litt bilder fra hverdagen ellers. 
Tror Emma må være kommet i rampealderen...

Plukker endel sopp nå ja, dette er traktkantarell:

Noen varme septemberdager. 27 grader, da blir det flere korte turer med innlagt bading:

 To gode venner. Isi har vært litt slakk de siste dagene... hatt litt oppkast og hun er trøtt i, og av varmen...2 kommentarer:

Aud sa...

Kjekt med filmsnutter :)

Tone sa...

Ja, ikke sant. Og filmene blir som regel bedre når andre tar dem, enn en selv...