torsdag 16. desember 2010

Søk på Orrestranda

Onsdag kveld var det overværs-søk på stranda. En kjekk avveksling fra skogstreningen og noe vi bare gjør om vinteren (november - januar). Da er det skikkelig mørkt og ingen andre folk (vanligvis) er her.
Hundene synes det er skikkelig artig å løpe opp og ned i sand-dynene og ferten som kommer fra figurantene gjør også sine krumspring her :-)

Et bilde fra sist trening her, i november:

Vi var 6 stykker denne kvelden og delte oss i to lag. Det var omtrent 0 grader da jeg kom, men det ble litt mildere, omtrent 2 grader. Og det begynte faktisk å regne litt....så mer og mer....  Jeg hadde jo helt feil sko på meg ift regn. Vinterskoa var ivertfall ikke vanntette, fikk jeg konstatert   ;-/  Er bare glafd jeg ikke hadde på meg dunjakken, for det vurderte jeg før jeg gikk. Vi har jo hatt kuldegrader og snø her ei stund, selv om det var plussgrader og regn sist lørdag. I kveld var ivertfall mildværet (drittværet) en snartur innom... Ble skikkelig bløtt etterhvert, så både vintersko og jervenduk måtte til tørking på badet.

Kai Erik og Ronny hadde gjemt seg for Isi. Kai Erik visste jeg sånn ca hvor var. Jeg ville at han skulle være nede på selve stranden. Kun fordi jeg ikke har hatt figurant her tidligere. Vi pleier å gjemme dem bak selve stranda, i sanddynene. Ronny visste jeg ikke hvor var.
Jeg slapp Isi da vi nærmet oss stranda. Jeg regnet med at hun ville få ferten av Kai Erik ganske fort, for vinden virket som om den kom rett inn fra venstre. Men det skjedde ikke. Isi løp fint på kryss og tvers av stranda og da vi var ganske nært ( ca 150 m?) fikk hun ferten av Kai Erik, løp raskt bort, meldte og kom tilbake.
Kanskje vinden ikke var så stabil her som jeg trodde?
Etterpå gikk jeg opp på "kammen" og bak i sanddynene. Krysset nedover mot jordet en gang og deretter oppover igjen mot kammen. Nå virket vinden å komme litt mer fra siden.
Isi løp godt på begge sider av meg, men mest på nedsiden faktisk, ned mot stranda. Opp og ned haugene, hun var borte noen ganger, mulig hun sjekket litt i spora etter Kai Erik som hadde søkt før meg.
Plutselig så vi ikke lysene hennes mer og etter ei stund kom hun løpende på andre siden. Jeg ropte og hun oppdaget oss, og da hun kom inn så jeg at hun hadde melding. Da var Ronny også funnet og vi hadde dekket et område på ca 200 x 500 m på 10 - 15 minutt :-)

Ingen kommentarer: