torsdag 31. desember 2009

Late dager, flotte turer og takk for det gamla


Det har vært deilig med juleferie. Det blir late dager, lenge oppe om kvelden og jeg har ikke stått opp før i 10 - 11 tia... deilig :-)

Vi har hatt mange fine turer i det flotte vinterværet som fremdeles er her. Det som har vært utfordringen, er faktisk hvor vi kan komme til med bilene. Har ikke 4-hjulstrekker, ei heller piggdekk... Derfor har det blitt turer i "nærområder" der vi har vært rimelig sikre på at brøyting av veier og parkeringsplasser er ok.

Her kommer en kort oppdatering av turene i romjula. Flere bilder i nettalbumet.

Søndag 27 var jeg og Gro på tur på Sviland. Litt opptråkket på noen grusveier ellers var det ganske tungt å gå. Inni skogen var det mindre snø og der gikk vi. Her er vi kommet ut i grustaket og må bale oss tilbake til bilene, som stod i veikanten. Det var ikke kjørt andre biler helt opp, så grusveien var ufremkommelig for "vanlige" biler.

Gro og Maja:

Etter turen dømte jeg Bjørn og Krimp som bestod B runderingen og dermed ble de årets siste B godkjente ekvipasje, gratulerer!


Mandag 28 var vi på tur til Dale. Fin tråkket sti helt opp til Dalevann, men derfra var det omtrent ikke noe tråkk. Vi bakset oss fremover et stykke fordi vi gjerne ville rundt vannet, men måtte bare gi opp... Gikk tilbake til demningen og over på solsiden. Der gikk spor et stykke og vi fulgte det, tok en deilig pause med varm drikke og sjokolade... før vi gikk tilbake.

Dalevann:

Mye snø:

Vinterjentå:

Frakken på i pausen:


På slutten startet det å snø og inni skogen ble det ganske mørkt:


Tirsdag 29 var vi på tur på Bråstein. Det var litt kaldere i dag og hundene fikk endel snø mellom potene og Isi fikk "kuldekramper" i labbene. Står på 3 bein og vifter med den 4... bytter på hvilket bein hun holder opp. Det var mye snø der vi gikk og det hjalp da vi gikk inn på opptråkket grusvei.
Jeg hadde glemt å sette i batteriet i kameraet, så bildene er "lånt" av Gro.

Sola varmer:Onsdag 30 gikk turen til Sørmarka. Først var vi og handlet potesokker i fleece. Her er noen bilder fra turen:

Besøk på Hestnes, hos mine foreldre, etterpå. Nydelig solnedgang ved Hafrsfjord:


Isi i solnedgang:Årets siste tur, torsdag 31 desember. Jeg og Annette møttes på Alsvik. Fint brøytet vei inn. Det var KALDT i dag. På Alsvik var det minus 12 grader... brrrr...

Isi fikk på sokker og dekken, så var vi klare.
Startet fint på tråkket sti oppover mot huset. Så ville vi prøve å gå "heirunden". Der hadde ingengått før oss... og det var tungt, skikkelig tungt, for både oss og hundene. Vi gikk til knes og til lårs i snø... Vi gikk slik en stund før vi fant ut at vi måtte komme oss inn på "trygg grunn"... Tok peiling mot grusveien. Det var lettere sagt enn gjort, men vi kom da ned til slutt. Så gikk vi grusveien nedover mot vannet. Der var det en fint tråkket løype. Vi tok så mange bilder at mann skulle trodd vi ikke hade sett snø før... men snø i så store mengder samt så kaldt som det er nå, det er virkelig en sjeldenhet på disse kanter. Her er noen bilder fra årets siste dag, i et nydelig vintervær:


Flere bilder her.


Vil til slutt benytte anledningen til å takke alle, venner og familie, for det gamla året og ønske alle et godt nytt år!!!

3 kommentarer:

Liv Vihovde sa...

Så mange flotte bilder, Tone! Det ser ut som dere har hatt noen flotte naturopplevelser de siste dagene:-)

Godt nyttår til deg også!!!!

Ghita sa...

Enig med Liv. Ser ut som om dere har hatt en knallflott romjul - og det unner jeg dere ;-))

Godt nytt år og stor klem fra Ghita.

Tone sa...

Takk, begge to!
Ja, det har jo vært et spesielt vær de siste 14 dager :-)
Kan vel ikke huske sist det var så mye snø og så kaldt som nå.