fredag 3. mai 2013

Emma`s første dager i sitt nye hjem!


Emma betyr:  "vennlig", "hel" , "en som kan klare alt" - det lover jo bra!!!

 
Første dagen i nytt hjem, og dagen etter den lange reisen fra Sverige til Stavanger, da tok vi det HELT med ro... Bare bli kjent i huset, hagen, med Isi og meg.... 


Hadde kun en liten tur i nabolaget med begge hundene:

Andre dagen var vi litt mer aktive. Det regnet endel, tidlig på dagen, så Emma og jeg var i den store garasjen til borettslaget. Hun var først inni buret sitt litt, så gikk vi rundt i garasjen og hun er nysgjerrig og uredd. Garasjeporten går opp og det kommer en bil inn. Ingen problem. Hun klatrer opp på et bildekk som ligger på bakken, går rett bort til altslags utstyr som er lagret der inne.

Det blir et opphold fra regnet og da går vi en runde rundt husene her, samt litt langs veien, mens både buss og biler kjører forbi. En dame vi traff stoppet for å kose... Alt dette uten at Isi er med. Det er viktig at hun ikke bare støtter seg til Isi, men lærer å takle opplevelser og inntrykk på egen hånd! Jeg veksler hele tiden på å ha Emma alene ute og sammen med Isi!
Så ned i bilens bur igjen, roligere nå, og legger seg ned. Jeg lukker døra, åpner den igjen, lukker luka osv... Har jo god tid, ikke vits å provosere fram «bråk» (dvs hyling).

Etterpå går vi inn og hun sover i ca 2 timer, herlig.  :-)

Samme prodedyre litt senere. Rart så mye man får tid til, når dagen starter 06.30... * Gjesp*...
Da går vi en annen «runde» og går innom den nærmeste barnehagen her. Ungene kommer bort til gjerdet og Emma` vil gjerne hilse på alle sammen.

Så inn igjen og hun sover mer.

Noen timer senere kommer Nina på besøk og også mine foreldre kom innom ila kvelden. Jeg ber dem ringe på, og gir beskjed om at det tar litt tid før jeg åpner...
Jeg er helt rolig og venter til hundene er det også, før jeg går og lukker opp. Det var ingen lyd, men Isi reiste seg opp, og da gjorde Emma`det også! Jeg satt bare til «nyhetens interesse» var gitt seg...

To ganger, da Emma`sov sin søteste søvn, tok jeg å Isi og listet oss opp trappa og ut på en liten tur!!
Isi fikk løpe litt løs, for første gang siden påske. Det er nå en uke siden hun sluttet på smertestillende, og det ser bra ut, ingen halting! Nå kan jeg sikkert øke tiden hun får være løs, det skal bli herlig!

Godt å være i hagen, selv om naboen har byggeplass...
Mye miljøtrening blir det ivertfall:

Isi og Emma:


Tredje dagen startet med fint vær! Vi var tidlig ute på en liten tur i nabolaget og gikk deretter inn i garasjen. Ville kjøre en bitte liten tur, til et sted hundene kunne være løse. Så jeg kjørte 2 minutt opp til skolen og Emma peip litt. Jeg stoppet og ventet til hun var rolig før jeg åpnet døra bak!
Så gikk jeg en liten runde med begge, før de fikk hver sin «tur» alene ute med meg. Emma fikk leke med ball i sandkassen og Isi fikk søke etter ballen. De sov godt da vi kom hjem!

Litt senere på dagen skulle Isi få laserbehandling, så planen var å kjøre til Sviland der Marit (veterinær/kiropraktor) var på trening.
Turen tar ca 10 -15 minutt og Emma startet med piping, men etter 3-4 minutt ble det stille! Kjempeflink var hun, må si jeg ble imponert da!
Da vi kom fram fikk hun hilse på Marit og ei anna dame. Og etter at Isi var ferdig behandla, kjørte vi bort til der NRH trener, på Sviland det også.
Der fikk Emma hilse på mange kjekke folk. Hun går rett bort til alle hun ser! Hun fikk også hilse på Ask, 10 uker gammel jaktgolden og etpar av de litt eldre hundene.Hun fulgte etter da Bjørn Erik og Trude gikk over «tømmerstokkbroen», tripp, trapp... no problem!


Emma og Ask 

Hagen er omgjort til "miljøtreningsløype"...he..he..

Søtingen:

Sov veldig godt da hun kom hjem. Jeg og Isi tok en tur og vi ryddet i bilen og satte inn et annet bur til Emma. Det ble for liten plass til Isi baki, da skilleveggen kom opp. Hun tilbringer jo endel tid i bilen ifm trening, og det er viktig at hun kan snu seg skikkelig og ligge utstrekt! 

Emma var trøtt og sov mye den kvelden. Jeg var også litt sein med å gi henne lunsj, så kveldsen ble også sein. Dermed ble det ikke til at jeg gikk ut på noen kveldstur, og gikk og la oss i 22.30 tiden. 
Kl 24.00 - da var Emma lys våken!!! Søren og...!!!, at jeg ikke gikk en tur om kvelden før vi la oss. Jajajaja... jeg måtte ut og tok en tur rundt i nabolaget. Hun måtte bæsje også... fordi det nå var noen timer siden kvelds, selvfølgelig...  Sovnet ikke før 01.30...  :-/
Jeg må huske å gi henne kvelds før kl 20.00 og aktivisere/gå ut før leggetid.

Neste dag husket jeg alt dette og snakk om forandring! Etter besøk av Annette og en liten runde utendørs, la vi oss kl 22.00 og ikke før kl 05 måtte hun på do, 7 timer etterpå. Gikk og la oss igjen og sov til 07.30! HERLIG!!!

Vi var også å besøkte min søster og goldenen Maja. Der bor også Anders, Eirik og Roald og alle ble hilset på. Hun roer seg fint andre steder også, og etter en liten time sov hun sin søteste søvn hos dem.
Isi er i bilen, slik at Emma får gjøre seg erfaringer selv, uten "støttekontakten" Isi :-)
Så var Emma i buret litt og Isi fikk komme inn og hilse på. Så gikk vi en liten tur på marka og etterpå fikk Emma komme ut nede i Hundvåg sentrum. Der traff vi mange kjekke folk og mye annet rart, bl.a. handlevogner som skramlet, barnevogner, trehjulsykler med barn, voksne som ikke klarer motstå en så søøøøt valp, biler, sykler, ja i grunnen fikk hun veldig mange inntrykk. Og hun fikk is av en liten gutt :-)

Maja var bare sånn passe interessert:

"Ehhh... Hallo... Kan noen fjerne den der lille"...?
Seie Maja  :-)

Litt løping på marka på Hundvåg:

Første "bytur", i Hundvåg sentrum:

Fredag var det et forferdelig vær. Det pøsregnet og blåste... Jeg tenkte det var lurt å gjøre "inneting" så vi besøkte veterinærkontoret på Hinna. Emma fikk snuse rundt på alt og hilse på folka der. Hun gikk på vekta og den viser nå 5,70 kg. Hun var også oppå undersøkelsesbordet. Fikk litt godbit/ost, så var det og helt ok.

Så en liten tur utenfor klinikken, kikket på folk og biler. Men øste gjorde det så vi kjørte til mine foreldre for å hilse på dem og boxeren Safi:

Heisan! Hvem er du...?

Pyntehund og skikkelig hund...

Nysgjerrig e hun i alle fall:

Piggball e og kult! 

Ute på Hestnes. Ser sjøen for første gang:

Hmm... vått...

Spise noe her... nei vel...

Flytebrygge på land e flott miljøtrening:


2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Kjekt å lese, Tone! Emma blir spennande å følge med på.

Ann-Kristin og Salto sa...

Gratulerer så mye med valp, hun er kjempesøt :)! Blir spennende å følge dere fremover :)!