fredag 9. desember 2011

Nye treningsområder

Litt labert på treningsfronten her for tia... Men har vært litt rundt i ulike områder og sjekket om de egner seg for treningen vår. Det må jo ikke bare være ok terreng, men også mulighet til å parkere mm.

Ølbergskogen (klikk på navnet). Etter at forsvaret frigjorde området og Sola kommune kjøpte dette, er det blitt gruset noen veier inni skogen på ene siden, det er opprettet benker og bord og en stor parkeringsplass. Her var det mye turfolk en fin søndag i november:

 

Kan tenke meg at i sommerhalvåret er det endel turfolk her, men nå på vinteren er det sannsynligvis mindre. Ivertfall om onsdagene for det er ikke lysløype her :-))
Det er jo en liten skog, så lange runderinger og lange spor kan man ikke trene her. Men det er mulig med ulike former for momenttrening og det er også viktig - og gøy!
På den siden der det er ny stor parkeringsplass er det finest skog, MEN her er også noen store bunkers med gress/vegetasjon på taket og et stup ned i andre enden... og det var langt ned. De er farlige for hundene kan komme løpende på toppen (i terrenget ser det ut som) og plutselig går det rett i bakken...

Skummelt hvis hunder kommer i full fart over en slik:

Ellers fin skog:

Det er flere slike farlige bunkersere:

Slik ser de ut fra baksiden, som en vanlig haug... 
Men med et stup på flere meter rett ned på framsiden:

Isi, når hun såvidt var fylt året, datt ned en slik som stod ved turområdet bak Ullvaren i Sandnes. Hun kom løpende og plutselig var hun i løse lufta og traff bakken med et smell... Ikke kjekt nei....  og jeg var sikker på at hvert bein var brukket... Men hun var "svinheldig" , mistet pusten og fikk et skrubbsår på haka. Jeg snakket med veterinær og hun kunne ha fått indre blødning eller at urinblæra kunne ha sprukket, så hun ble nøye overvåket det neste døgnet - men det gikk bra!
Men de bunkersene i Ølbergskogen var høyere enn den Isi datt ned fra, så på denne siden vil jeg ikke anbefale at man slipper hunden løs/runderer ol. Her er litt terreng til små spor, meldetrening, feltsøk ol.

På andre siden kan man parkere ved et gammelt militærbygg og innover her er det også fint til moment-trening. Det er endel små brakker/garasjer som man kan gjemme folk i. Det er flatt men litt kratt. Helt oppe i andre enden fra der vi parkerer er det også noen minibunkers, men et stup på ca 1 m. De er jo ikke så høye men ellers litt like de store på andre siden. Gress/vegetasjon på toppen og skrått nedover slik at hundene kan løpe opp på dem og falle ned. Men de står helt oppe i enden og hvis man unngår det området går det nok greit å bruke denne siden av skogen til korte runderinger og overvær/teigsøk. Det er nok litt lite plass her til 10 -20 stk, men et lag - eller 5-6 stykker kan godt trene her. Det går an å legge ut korte spor, spormomenter på ene siden og mens man venter kan man trene rundering/overværsmomenter på andre siden.

Her kan man også parkere:

Stump røyken...
 Fine bord

Fin skog, men bitteliten...

Kjekke momenter her da:

Figuranter inni bygga her går fint:

Her er de små bunkersene 

Man kan svinge av og rundere videre når man kommer til bunkersene, 
men det er nok lurt at alle gjør seg kjent med området og hvor disse er:Lauvås, utenfor Hommersåk:
Her er det lite parkeringsplasser. Kjør inn ved skilt Lauvås trelast. Maks 4 -5 stk kan parkere her langs grusveien, små "lommer".
Spor eller rundering (ca 300 m), en løype langs en liten sti etter siste hus/hytte. Kan hende man oppdager/finner nye muligheter her etterhvert.
Tett og litt bratt/krattet terreng men også litt åpnere og endel myr. Det er mye terreng rundt her også hvis man går litt lengre.Det er ikke sett sau eller kyr her, hverken sommer eller "vinter".Stor parkeringsplass. På parkeringssiden er det litt runderingsterreng, men det er litt for nært veien.... og der kjøres det i 80 km/t.... så det er ikke bra med blindslag på denne siden.
På andre siden av veien kan man legge noe korte spor/spormomenter.

Retrieverklubben trener her:

På andre siden av elva, langs stien mot turområdet «Bjødnalia» er det skrått og med endel store stein som vi kan sende hundene opp i: Momenttrening i bratt terreng, kun på ene siden av stien.
Det er et forslag at de som trener her legger spor i skogen på begge sider av veien og mens man venter så kan man (de som ønsker) trene enkeltslag/momenter/funn i skråningen på andre siden av elva

Sveineskogen (bak Åna kretsfengsel):
Man kjører inn i selve skogen og parkeringen er midt i skogen. Det er ganske tett og krattet granskog her, men noen steder er det litt åpnere. Rundering er nok det som egner seg best her. Vet ikke hvor mye denne skogen blir brukt til tur av andre.

 

Her kan man rundere litt:

Noe er hogget ned, også her...

3 kommentarer:

Click sa...

Jeg vet at i Sveineskogen setter fengselet pris på at de får beskjed om treningen, så dere ikke plutselig møter på fanger på luftetur :-)

Tone sa...

Takk for tilbakemelding!

Er det fengselet som eier skogen?
Vi traff noen turfolk da vi var der, men ingen visste hvem eieren av skogen var...
Jobber du der, eller har du et telefonnummer?
Gjør jo egentlig ingenting for oss om det er folk på grusveiene der, men kanskje for dem?

Click sa...

Tror ikke de eier skogen, men vet ikke :-)
Noen turgåere legger turen dit innimellom som en søndagstur, men jeg har hørt at fengselet setter pris på å få beskjed om det skulle være noe arrangert der. Har desverre ikke tlfnr :-) Sikkert med tanke på personvern av fangene, eller noe slikt :-)