søndag 21. april 2013

Litt oppdatering om Isi og "nyvalpen"

Tiden flyr... Snart kommer valpen hjem!

Isi begynte å halte litt i påsken. Jeg trodde først det var en forstuing, og tok det med ro noen dager men haltingen fortsatte. Bestilte time hos veterinærene på Hinna Dyreklinikk. De så på henne, klemte og tøyde. Det ble konkludert med at det nok var en betendelse i skulderen. Fikk tabletter, for smerte og betendelsesdempende. Gikk fint de første dagene, rolige "turer" i bånd. Men så begynte hun å halte igjen...
Da bestilte jeg røntgen. Bildene var helt fine, veldig fin "beinstruktur" til å være hele 10 år. Så konklusjonen var fremdeles at det var betendelse i skulderen. Fikk noen nye tabletter som skulle tas to ganger daglig istedenfor en. Og nye to uker i bånd... Allerede morgenen etter (før hun begynte på de nye tablettene) haltet hun ikke og har ikke haltet siden. Men hun går jo på smertestillende, så det er ikke så rart. Går i bånd, kun korte "turer".
Fikk tips om å prøve laserbehandling! Har vært hos veterinær og dyrekiropraktor Marit Brevik to ganger i forrige uke. Første gangen fikk hun både kiropraktikk (som vi jo også har tatt tidligere) og laser, andre gangen kun laserbehandling. Laser hjelper på bl.a betendelser.
Vil nå vente til tirsdag og siste tablettdag, og håper jo at hun er haltfri etterpå. Hvis ikke er laser et godt alternativ til medisiner.

Isi holder på å sovne hos veterinæren før røntgenbilder skal tas:

"Snork"...

Våken igjen og finner raskt ut hvor godbitene er...


Jeg har også vært i Sverige. Det ble en kombinert tur. Først  studietur med jobben til Stockholm og så på slutten en liten avstikker til Gøteborg for å hilse på oppdretteren, valpekullet og velge ut en valp!

Det var et veldig trivelig kull. Sosiale og trygge valper! Det ville nok bli vanskelig å finne ut hvem som skal bli min. Moren til valpene var også veldig sosial og trivelig.

Jeg måtte velge ut to stk, for oppdretteren skal også beholde en tispe, og hun vil vente litt til før hun bestemmer seg. Etter 2.5 time med valpe"testing"/titting på dem en og en i litt ulike miljø, hadde jeg ivertfall kommet ned til 3 stk... Så skulle 3 bli 2... Ut igjen med disse 3, ikke så lett for de lå og sov, stakkarene... men de tødde raskt opp igjen.
Rett før jeg måtte avgårde for å rekke flyet hadde jeg bestemt meg for hvilke det skulle bli. De er veldig jevne og hadde begge det lille "ekstra", så hvilken av disse det blir spiller mindre rolle!
Her er flere bilder av disse to. Bildene er tatt tidligere, av oppdretter Camilla Jakobsen. Jeg hadde ikke tid til å ta bilder...

Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for navnet "Tiril". Men stamtavlenavnet er "Gemma" (Starflats Gemma) og jeg liker det også, og har ikke klart å bestemme meg, selv ikke etter å ha truffet dem...

"Hodet"

"Hodet"

"Hodet"

"Venstre framme":

"Venstre framme": 

"Venstre framme": 


Ingen kommentarer: