fredag 26. september 2014

Kinderegg, som 3 gode ting, (nesten) på en gang!

Onsdagens trening på Sviland ble veldig god! De tre gode tingene var:
1. Frittsøk med melding
2. Feltsøk med "fremmed" utlegger
3. Fellesdekk i 5,5 minutt

Vi startet med frittsøket, rett etter bilene og gikk i skogen i ca 10 minutt før vi kom til haugen der Morten lå gjemt. Jeg visste ikke helt hvor på haugen han var, så vi startet søk i ene enden og brukte vinden.
Emma skulle melde med løsbitt, noe vi ikke har gjort i frittsøk i skogen tidligere (kun ifm rundering). Emma søker bra opp på haugen og etter få minutter forsvinner hun og etter litt får jeg beskjed om at det er melding. Rask og fin hos figuranten og finfin avlevering hos meg.
Morten forteller også at 5-6 minutter før jeg kom, løp et rådyr rett forbi ham... Flinke Emma som ikke brydde seg om den lukta :-)

En liten videosnutt fra søket på haugen (merketrekanten er hjemme, for den må sys litt...):


Etter belønningen ville jeg bruke figuranten til litt momenttrening ift melding. Jeg hadde med en paraply og først skulle hun melde på figurant under paraply. Det gikk helt flott, ingen reservasjoner og fin avlevering. Deretter var figuranten gående og slapp bittet ned på bakken når hun kommer inntil. Gikk også veldig bra og avleveringen var god.

Etter litt hvile i bilen tok vi feltsøket. Det var lagt ut av Morten, ca 15x30 m med 4 gjenstander. Hun har fått et veldig fint tempo nå, for er de for raske bruker de ofte lang tid på å finne de små gjenstandene. De tre første gikk flott, raske opptak og full fart inn. Den første fant hun rimelig raskt, etter bare 3-4 m og da så jeg at hun godt kunne tenke seg å løpe litt til (med gjenstanden i munnen...), så jeg ropte "hit".
Den fjerde gjenstanden fant hun ikke uten hjelp, dvs jeg ville ikke presse henne siden hun hadde vært i området den lå, men sannsynligvis bommet med en meter ift vinden. Derfor gikk Morten ut og viste hvor den var og da fikk hun et fint opptak og full fart inn. Veldig fornøyd med feltsøket nå!

Til slutt ble Morten og Snusken med på en fellesdekk. Gjorde en blanding av å gå i skjul og være synlig, gikk inn og belønte en gang (eller var det to...?) og hun lå i 5.5 minutt. Det begynner å bli bra nå etter at jeg har fått "ut finger`n"...

Ingen kommentarer: