fredag 15. mai 2015

Emma har bestått A sporet!!!

Vi var oppe til A prøver på Evje lørdag 9 mai. Emma hadde fått løpetid, og det, samt at det har vært en annerledes/tung vinter/vår, etter at far døde, gjorde at jeg var i tvil om jeg skulle stille opp til prøvene.
Men jeg gjorde nå det da. Kjørte tidlig avgårde mot Evje, en 3.5 times kjøretur hjemmefra, samt en ekstratur for at Isi skulle få være hos mor, istedenfor å ligge i bilen hele dagen...

Vi startet med runderingen min, like etter at jeg ankom kl 12.00. De andre var ferdige. Siden Emma hadde løpetid, var vi siste ekvipasje ut!
Det var ei flott løype, Emma startet som et "skudd i natten", slik hun pleier. 3 flotte blindslag og så ble hun borte... Hun kom etterhvert tilbake, jeg satte meg på huk for å belønne før jeg skulle sende henne på andre siden. Men etter at hun hadde spist godbiten, bråsnudde hun og løp tilbake dit hun kom fra...  det viste seg altså at hun hadde vært og meldt hos figuranten... Et kjempeslag, for forstod at han lå noen hundremeter lengre framme. Men siden hun ikke hadde bittet i munnen da hun kom inn, ble det selvfølgelig stryk. Vi så henne ganske langt borte, da hun var på vei innover, uten bittet i munnen. Dette er jo noe som ikke har skjedd tidligere, så da må jeg anta at det har skjedd noe spesielt. At hun har satt seg fast...?, eller kanskje snublet/falt...? Men veldig surt at det skjedde på en prøve da. Vi har jo trent mye på melding fra lange avstander og i mye ulikt terreng, så dette var virkelig rart.
Det som tross alt var positivt, var at hun så tydelig viste meg at hun hadde funnet noen... hun bråsnudde og fòr tilbake. Det er betryggende med tanke på et reelt søk, hvis noe lignende skulle skje med bringkobbelet igjen.

Vi fikk likevel trent i løypa. Ei fantastisk kjekk løype! Jeg ville jo gjerne ta en 800 m ukjent oppgave, slik planen var. Bodil, Aud og Kaare la seg ut. Og selvfølgelig gikk alt nå på skinner! Hun runderte kjempebra, 800 m med 3 figuranter, på 20 minutt, alle meldinger helt perfekt!!! Siste figurant lå på 800 m og hun tok også denne på lang avstand (250 m), og holdt selvfølgelig bittet helt inntil meg. Hun er den beste runderingshunden jeg har hatt, til tross for uhellet på A prøven...
Vi får bare fortsette å holde den gode runderingsformen ved like, det er jo heldigvis ikke noe vi må "nitrene" på, hun har øvelsen inne, og vel så det. Regner ikke med at dette skjer igjen. Men uansett får vi trene på endel lange slag/overvær, framover, i tillegg til vanlig rundering.

Sporet ble tatt 1.5 time etterpå! Sporet ble bestått med funn av 3 gjenstander og slutten!!!
Vi brukte litt tid i oppsøket, total tid ca 20 minutt, ca 15 minutt på selve sporet. Hun var overbevisende hele veien, hadde ikke trøbbel noe sted. Det var bare å henge etter, selv da hun krysset en skogsbilvei (og jeg ble litt redd vi var over i en annen prøvedeltakers terreng - som ofte avgrenses av "veier" ol), men hun dro på, det var bare å stole på henne og følge på, og selvfølgelig hadde hun rett!
Så da var sporet bestått, og jeg som var sikker på at det var runderingen vi ville klare, hvis vi bare skulle klare en øvelse... Spor har vi trent minst på, selv om vi de siste månedene også har intensivert sportreningen!

Flinke Emma, her har vi funnet slutten. Takk for bildet Bodil:

Nå blir det litt pause fra treningen, slik at løpetiden blir ferdig, og at jeg får hentet meg inn litt. Det har vært mye trening og mye annet også de siste månedene.

Ingen kommentarer: