søndag 20. november 2016

Urbansøk i oktober

Det har blitt en lang bloggpause på grunn av alvorlig sykdom og dødsfall i min nære familie. Da har man ikke overskudd til så mye, så det har blitt lite trening i denne perioden.

Men før dette, lørdag 22 oktober, hadde vi lagt opp til en A hundeførertrening, der temaet var urbansøk.
Jeg hadde funnet flere gater/steder her rundt hvor jeg bor, på Forus.
Vi var 6 stk hundeførere samt en OL, Ronny. Vi hadde også eksterne figuranter, gutten til Cecilie Noah og ene gutten til Helen Finley, begge 5 år, samt en mor og datter på ca 11 år, som kjente Cecilie. Veldig fint å få sjekket ut funn og ikke minst melding på barn.
Vi hadde lagt rutene opp i et område med endel folk, det var et av hovedpoenga med treningen. At hundene ser andre folk rundt omkring, men at de allikevel skal merke seg ferten og følge opp den ferten de "ikke ser".
Vi hadde også søk langs en trafikert vei, vi gikk på gangveien.

Det var veldig gøy å  søke i andre miljøer, en kjekk forandring ift skogen. Det er også selvfølgelig nyttig for de godkjente, som vil møte dette på leteaksjoner. Dette vil vi gjøre mer av framover.

Emma meldte fint på alle utlagte figuranter, og jobbet bra med å lokalisere den ferten av de hun ikke så. Brydde seg ikke om forstyrrelser. På det siste stedet vi søkte, måtte vi gå forbi en barnebursdag på Bydelshuset. Der var det både barn som hioet, ballonger og annet som skjedde....

Litt bilder fra dagen
Her har Emma funnet Cecilie og Noah:


Cecilie og Click i søk:

Click finner en bak bilene til venstre:


Emma fant Finley inni dette "hulrommet":


Helen stod ikke langt unna, greit for Finley og forstyrrelser skulle vi jo ha:


Her lå Ronny like ved gangstien:


Gry og Silja søker

Cecilie og Click søker

Her fant Emma Morten, de er der ute i gresset...

Noen filmsnutter
Emma finner den 11 årige jenta bak noen store steiner:

Emma finner Finley bak en strøsandkasse:

Cecilie og Click:

Gry og Silja:


Dagen ble avslutta med et overaskelsesbesøk av festkomiteen! De hadde organisert A fest denne lørdagen, for alle de som hadde godkjent de siste 3 årene. De oppsøkte disse der de var denne lørdagen, med hatter, fløyter og alkoholfri champagne!
Det var artig at denne gode tradisjonen nå videreføres! Så vi ble alle invitert til A fest om kvelden og det ble en flott feiring, med artige innslag, der vi A godkjente stod for mesteparten av underholdningen! Bra opplegg, håper dette fortsetter de kommende åra!

Alkoholfri selvfølgelig, vi fikk den servert på trening...

Ingen kommentarer: