søndag 4. desember 2016

Gamle spor i Melsheia og melding på sykkel

Lørdag 26 november var vi i Melsheia for å gå spor. Jeg dro opp dit fredag ettermiddag. Hadde vært på sykkeltur med Emma og ville legge ut sykkelen og ei rumpetaske i terrenget. Gikk spor fra begge gjenstandene. Greit å øve på melding på slike gjenstander og ikke minst få trent på eldre spor.

Lørdag startet først med å finne sykkelen. Det gikk fint, Emma meldte og påviste. Deretter tok vi sporoppsøk. Sporet var nå blitt 19 timer. Det var ca 300 m.


Emma startet veldig bra, fulgte sporet et godt stykke, så ble det litt sirkling og litt hit og dit. Det var barnålbunn på mesteparten av sporet her, så det er virket være vanskelig å holde seg i sporkjernen. Jeg bare fulgte etter, og vi kom oss jo framover sakte men sikkert, men hun var ikke på spor hele tiden, viser sporloggen. Vi fant også bare en av tre gjenstander. Men de siste 150m av sporet fulgte hun det rimelig nøye ser jeg og slutten ble funnet.
Sporlogg fra sykkelen, start nederst: 
 
Etter å ha funnet slutten, gikk vi tilbake til grusveien. Jeg sendte ut på et runderingsslag for å finne rompetaska. Hun kom fint inn med melding her også. Og hun startet sporoppsøket veldig bra. Dette sporet gikk ikke så mye i barnålterreng, men i søkkvåt myr... Vi var veldig våte da vi kom tilbake. Hun gikk bedre her, mer nøye, det var nok lettere med mer vegetasjon, selv om den var våt. Hun fant 3 av 4 gjenstander og slutten. Sporet var 700 m langt. Rart at det ser ut som om vi gikk litt utenfor mot slutten, for der gikk hun akuratt hvor jeg hadde gått. Her var det nemlig så vått utenom stien at jeg fulgte denne, og hoppet over på noen planker og gikk til venstre for disse for å legge ned slutten. Det var enkelt å huske hvor jeg hadde gått her, for det var ikke så mange alternativer. Tror gps antennen fikk dårlige signal her inni skogen, det har jeg opplevd noen ganger tidligere også.

Her er sporloggene, den gule gikk jeg 19.5 time etter at sporet var gått ut:

Det var flere som ville trene melding på sykkel, nå når vi først hadde en tilgjengelig. Det å kunne melde på sykkel er veldig relevant ift leteaksjoner, og er noe hundene må kunne!


Ingen kommentarer: