onsdag 27. oktober 2010

Endelig litt sportrening igjen :-))

Onsdag kveld var lag 2 på Sviland. Og jeg skulle trene spor - endelig! Har ikke gått spor siden vi bestod sporet på regodkjenningen i Bergen i mai. Og det prøvesporet var ikke et bra spor.... da var tydelig Isi preget av sykdommen, så selv om vi fant to gjenstander og slutt (og dermed bestod), så var det, det dårligste sporet hun har gått, noensinne...
Derfor var jeg litt spent på hvordan sporet ville gå i kveld. Men siden runderingen gikk i boks nå i oktober og Isi hele høsten har vist god form, så regnet jeg med at også sporformen var bedre enn i mai ivertfall...
Og det var den!!! 
Vi var bare to som skulle gå spor og Frode ville legge egne spor i sandtaket, så da ble det til at jeg selv la ut spor til Isi.
Vi startet å gå inn en sti og Isi var løs. Jeg ville se om hun slo på sporet som krysset stien, uten verken kommando eller line på. Sporet var jo ikke gammelt, kun 1 time... så noen stor utfordring var det ikke akkuratt ;-)
Hun slo fint på det og valgte rett vei. Jeg hadde lagt en gjenstand ca 10 - 15 m fra stien slik at når hun tok sporet ville hun få belønning hvis hun fulgte det litt på egenhånd. Jeg synes det er greit at hun faktisk går litt på sporet hvis hun finner det, og er løs. Da blir det lettere for meg å lese at hun faktisk er på et spor, og ikke bare snuser litt ut fra en sti. Da hun kom inn med gjenstanden, belønnet jeg og tok på lina - og da ble det skikkelig fart på "tutta" :-))  Nå var det ikke noen stopp for å kikke på meg... (som på prøven i mai), nå dro hun som et lokomotiv. Og det å gå bak i mørket og i ulendt terreng er ikke akkuratt lett. Jeg snubler og småspringer og må slippe lina flere ganger. Men hun er grei å rope til seg - og når hun kommer får hun en godbit, før hun fosser framover igjen. Regnet jo med at det ville gå litt fort siden sporet var så ferskt, så jeg hadde gått der det var så noenlunde fremkommelig, men det er alltid en utfordring å gå ferske spor i mørket.

Det skal bli gøy å jobbe med sporoppgaver igjen  framover, får bare  håpe snøen ikke kommer så tidlig i år, eller at den blir liggende i månedsvis (ja det var vel nærmest et halvt års tid i fjor..?).
Tror hun fant de fleste gjenstandene, klarer jo aldri å huske hvor mange jeg la ut... Hun gikk litt sekundært et stykke der vi hadde vinden inn fra siden og hun var litt slurvete i noen vinkler (litt for stor fart), men alt i alt var jeg kjempefornøyd for hun hadde kjempegod motivasjon, et  flott "frioppsøk" og gjenstandsavleveringer :-))

Sporet var ca 1 km, her er sporloggen:

Ingen kommentarer: