mandag 25. oktober 2010

"Høst" samling i snøen og A fest!

Fredag 22 oktober var det tid for trenings-samling på Tjørn i Bjerkreim Kommune. Dette var en samling som var planlagt en stund...vi hadde nemlig noen nye hundeførere å feire :-) Og tradisjonen tro ( dette har vi holdt på med i ca 13 år her i dio Sør Rogaland), skulle vi prøve å lure de nye hundeførerne.
Hadde fått med meg at det var snø der oppe (via et webkamera på denne siden...). Trugene var pakket og nok av varme klær. Hentet Jannicke (fra Vest Agder) i Stavanger og så kjørte vi oppover. Veiene var heldigvis bare, kun bittelitt snø på veien det siste stykket oppå fjellet. Men i terrenget og på parkeringsplassen foran hytta, var det MASSE snø.....

Hvordan skulle vi få alle bilene opp??? Langs veien kunne vi ikke stå den er altfor smal, ivertfall nå med snø i tillegg. Jeg ringte til noen bønder i nærheten, men de på Tjørn skulle på seminar i Stavanger og han nede på Lauperak hadde ikke fått opp traktoren tidligere på dagen.... nå var gode råd dyre. Vi fikk ivertfall spadd litt snø vekk helt nede ved veien, slik at bilen kunne stå der mens vi lesset av all bagasjen.

Isi var den mest fornøyde... hun hoppet rundt i snøen, rullet seg og løp etter snøen som jeg spadde vekk, hun skulle fange den :-)
Krissi kom mens vi stod og spadde og da var vi tre som tok i, men det var uhorvelige mengder og jeg lurte på hvordan dette skulle gå.  Plutselig hørte vi traktorlyder og der kom traktoren, med plog bak, nede fra Lauperak - JIPPI!!! nå ble det fart på måkinga og etter 20 minutt var plassen foran hytta rydda!!!! Tok en liten tur med hundene opp til Merstadvatnet. Det var knalltungt å gå og Isi fikk masse snøballer i pelsen på beina. Det ble ikke en lang tur, for å si det sånn.
Nede i hytta kom den ene etter den andre og vi planla litt mer hvordan våre nye hundefører skulle lures!

Flott solnedgang fredags kvelden:

Lørdag skulle vi ut i snøen for å trene. Det var fint vær, opphold og litt solglimt. Sola kom mer og mer fram utover dagen, og hvis det ikke hadde vært for all den tunge snøen, hadde det vært helt topp!
Jeg tok på Isi et dekken med lange bein for å prøve å forhindre så masse snøballer i pelsen. Vi fordelte oss rundt i terrenget, vi trengte ikke så store områder pga all snøen. Ola, Trond og jeg skulle trene i myra på nedsiden av hytta. Ola gikk ned til sauehuset og Trond var litt nærmere hytta. Jeg startet nedover veien og tok så ut i terrenget. Hadde på truger, men selv med de på sank jeg nedi så det holdt. Det var knalltungt og masse snø her på flaten. Isi sleit også. Hun hoppet seg framover og fort gikk det ikke. Dekkenet gjorde at hun fikk mindre klumper på beina. Men fordi beina på dekkenet var litt lange måtte jeg brette dem opp og inni bretten la det seg masse snø... som tunge blylodd på hvet bein. Jeg merket det ikke før jeg tok det av etter at vi var ferdige. Stakkars, som om det ikke var tungt nok i snøen.Isi fant både Ola og Trond og jobbet kjempegodt da hun fikk ferten av dem. Hun slo på lang avstand på Ola, som var i sauehuset. Hun hoppet og kavet seg avgårde og kom til et gjerde hun ikke kom over. Jeg kavet på bak, på trugene og det tok sin tid før jeg fikk hjulpet henne over. Da løp hun videre og fant Ola inni "huset", hun meldte og kom kavene/hoppende tilbake.

Isi i søk, hun har fått ferten av Ola:

Isi venter på meg, for å komme over gjerdet:

"Full" fart etter at gjerdet er forsert

Tilbake med melding:
 Ola belønner:
Vi fortsatte søket og gikk nå i sporene til Ola oppover. Det var mye enklere for Isi å gå der og for oss også. Her er litt video av denne etappen.

Her får Isi etterhvert ferten av Trond:

Etter at vi var ferdige med ei økt hver, var det tid for felles lunsj i hytta. Derretter var det tid for lureri... Ola, Helen og Bjørn trodde vi skulle ha en øvelse. John hadde fått noen til å komme med e røde kors bil, for at de skulle tro vi hadde eksterne figuranter og Paul var OL og la opp til en kjekk "øvelse" i snøen....
Vi gikk alle ut og startet, men da Ola, Bjørn og Helen var godt igang i teigen, gikk vi tilbake til hytta. Der startet vi å pynte hytta mm. Vi snakket også litt på sambandet sånn at de skulle tro vi var ute i søk. Etter hvert ble "alle" kalt inn for å få nye opplysninger/teiger. Og da de tre entret hytta for en liten hvil, kom overaskelsen...  HURRA!!! Dere er lurt og vi skal ha A fest for dere i kveld :-)))
Vi hadde en kjempekjekk kveld med god middag som John lagde. Det var elggryte og hjemmelagde fløtegratinerte poteter..nam..namm - herlig! Det ble sang, eventyr og gavedryss...Søndag var det også et flott vær. Sol fra klar, blå himmel - det e flott og reine påskestemningen:

 Vi hadde de samme laga og det samme terrenget som lørdagen. Men det fristet ikke så mye å gå og stampe i snøen... så det ble søk langs veien. Jeg gikk med Isi i line, det gjør jeg ikke ofte når hun søker, og hun trodde nok i starten at vi bare var på tur... men da hun fikk ferten av Ola gikk hun nesten i vinkel..he..he.. Jeg koblet av lina og hun løp/hoppet utover i snøen, fant Ola og meldte på ham.
Vi fortsatte og nå var hun litt mer på "alerten". Vinden var ustabil og vi gikk forbi Trond. Jeg sendte henne på et runderingsslag og hun løp fint ut og der ute får hun ferten av Trond og finner ham greit bak en stein.

Vi tok en deilig og lang lunsj ute i sola før vi pakket og kjørte hjemover - takk alle for en kjempekjekk helg!

1 kommentar:

Gro sa...

Sprøtt at det ser slik ut på Tjørn nå når vi for to uker siden gikk i t-skjorte på tur der oppe. : )
Ikke rent lite snø som har kommet heller.

Godt dokker klarte å lura de tre allikevel.....hi hi. Kjekt med de der A- festane. : )