onsdag 16. februar 2011

Et nytt 22 timers gammelt spor :-))

Tirsdag ettermiddag var jeg på Sviland og la et spor som Isi skulle få gå onsdag. Jeg må på jobb onsdag kveld og får derfor ikke deltatt på den vanlige NRH treningen. Men kl 14.00 var jeg på Sviland og skulle prøve på et nytt 22 timer gammelt spor :-)
Jeg måtte jo legge det ut selv, siden det er utenom treningene, men tror det er nyttig uansett, for Isi, i å få erfaring med lite fert i sporet. Så lenge jeg ikke styrer henne og "overtar" sporgåingen går dette fint. Må bare få lagt inn endel spor som andre også går ut, innimellom.
Sporet ble 500 m og hadde 5 gjenstander + sluttleiken (en "gammel" gris, som jeg ikke er så redd for...). For når sporet ligger såpass lenge så kan mange ting skje, både med sporet, gjenstandene og slutten kan forsvinne...

Jeg tok på selen og lina ved bilen (for å ikke få for mye stress hos Isi ved selve oppsøket - det trenges konsentrasjon på gamle spor) og gikk mot startsløyfa. Ser at all oppsøkstreningen de siste ukene, også har gitt gode resultater ift gamle spor. Hun er i søksmodus umiddelbart når jeg peker mot bakken og sier "søk spor". Og hun tok også denne gang sporet helt fra starten. Ikke så rart siden hun har fått 50 repetisjoner på akkuratt dette i løpet av kort tid.

Det har jo blitt mye sportrening i januar/februar, også utenom de vanlige to treningsdagene. I løpet av sporoppsøksprosjektet vi har hatt ( 50 sporoppsøk (de fleste korte- maks 30 m, men noen lengre spor også) i løpet av 3 uker - det er nesten 20 spor pr uke!!!. Tror dette har ført til at også gamle spor går bedre nå enn jeg husker fra tidligere. Synes å erindre at hun rotet noe mer, tidligere, på gamle spor, brukte litt tid på å "sette seg" i sporet og kunne "slurve"/ gå for langt i vinkler ol.

Nå har de 5 gamle spora (20 - 22 timer) hun har gått i løpet av ei ukes tid, gått veldig veldig bra!  Kan jo være tilfeldigheter også, værmessige faktorer ol, men tror også at mye og intensiv sportrening/oppsøkstrening  har mye for seg :-))

Dagens spor ble ivertfall en kjekk opplevelse. Lurte ei stund på å la gpsèn ligge i bilen siden jeg gikk ut sporet selv i går, men det er ganske interessant å se sporloggen, så jeg tok den med og den lå langt nedi lommen. Og ikke var jeg fristet til å se på den heller, for dette sporet gikk "på skinner". Ikke en gang merket jeg at hun rotet eller lette etter å ha gått av. Hun toget videre jevnt og trutt gjennom hele sporet. Hun gikk endel med lina hengende løs, spesielt der det var mange trær. Og hun holdt et bra tempo, jeg måtte rope henne til meg innimellom for jeg klarte ikke å holde følge.... Da vi kom til stien (jeg hadde gått litt på den før jeg vinklet ut), løp hun opp over og nedover litt. Jeg stod bare i ro og hun var "løs". Hun brukte ikke lange tia på å finne utgangen vekk fra stien og hun dro på videre. Etter 13 minutt fant hun slutten og jeg brukte 11 minutt på å gå ut sporet i går, så dette gikk virkelig bra, for jeg stoppet jo og belønnet 5 gjenstander  :-))
Det blåste godt i går, noe mindre i dag, men tror ikke det gjør så mye inni skogen der sporet lå. Bakken var hard av frost da sporet ble lagt i går og det var ca 1-2 kuldegrader, ingen nedbør. Underlaget var dødt gress, litt lyng og skogsbunn med mose ol.

Grønn er sporet som ble lagt tirsdag og lilla er sporet gått av Isi og meg i dag:

4 kommentarer:

Kristine sa...

Hei, så kjekt at du legger med GPS-sporene!!! Lurer på en sak: hvordan får du til å legge sporet ut på blogspot? Er det bare klipp og lim? Jeg har prøvd og få det til selv, men har ikke skjønt hvordan jeg skal gjøre det!!!

Tone sa...

Hei Kristine, beklager seint svar men har vært på leiteaksjon...

Ang å få sporloggen ut på bloggen: Du må, i mapsource og via et bildeprogram som feks "paint", lage sporloggene om til bildefiler (jpg f.eks). Så lagrer du det og setter det inn i bloggen som et vanlig bilde. Lykke til. Jeg kan prøve å gi en nærmere beskrivelse hvis du ikke vet hvordan man lager bilde av loggene. Ta kontakt :-)

Kristine sa...

Takk for svar, men jeg står fortsatt fast:-(

Jeg får ikke lagret sporet som jpg-fil. Og får det heller ikke med inn i Paint:-( Bruker jo MapSource og får til å kopiere derfra. Men må jo redigere det før jeg får det med inn i bloggen.

Setter stor pris på hjelp ja! Greit å kunne det til sporsesongen starter:-)

Tone sa...

Ok, skal prøve å forklare.
Du har åpnet mapsource og har funnet sporloggen.
- Trykk på en tast på tastaturet som heter Prtsc/sysrq
- Åpne "Paint" programmet
- trykk rediger
- trykk lim inn
- trykk på/marker den stripla firkanten oppe til venstre
- nå kan du dra en linje rundt det "bildet" du vil ha (dvs tar vekk alt utenom hele sporloggen)- trykk og dra/lag firkanten rundt det du vil ha med
- trykk rediger
-trykk kopier
- fil - ny - (ikke lagre)
- trykk rediger
- trykk lim inn
- trykk fil - lagre som
- lagre som jpg et sted der du har bilder/lag ny bildemappe som du finner igjen når du skal legge bildet inn i bloggen

Lykke til!