onsdag 2. februar 2011

Ukjent spor etter "mor i ammetåka"...

Onsdag er NRH treningsdag/kveld. Jeg fikk en kjekk sms tidligere i dag: om jeg ønsket et spor som Kristin U kunne legge ut kl 12.00?  Klart jeg ville det!!!!  Det passet veldig bra, for jeg sluttet tidlig på jobb og hadde planer om å reise tildlig opp til Sviland og legge ut spor/oppsøk til kveldens trening.

Kristin gav meg casen:
CASE: Klokken 12 skal mor i ammetåke lufte hunden til mannen sin. Hun kjører til Sviland – tar til høyre, på andre siden av BMX banen, og parkerer ved "grinda" (v/ 30 sona). Tar med seg hunden og drikkeflaske, og går fra bilen og ca 30 meter opp veien før hun går til høyre ut i skogen (hvit plastsløyfe). Etter å ha gått en liten stund - ser hun at hun har tatt med seg feil hund..... grrrrr.....! Hun må derfor tilbake til bilen for å bytte hund. Underveis har hun av alle ting greid å miste: Parkeringskort, parkeringskortlomme og bleieavtalekort - og i tillegg har hun lagt igjen drikkeflaska (slutten). Hun håper derfor at du og Isi kan hjelpe henne å finne igjen tingene!
Først måtte jeg finne ut hvor hun parkerte bilen.... (ikke på den vanlige plassen nei..), så startet vi. Klokka var nå rett før 15.00 og sporet hadde ligget i tre timer.

Jeg så sløyfa og satte Isi i søk et stykke før den.  Isi markerte fint når vi kom til sporet og etter litt utsjekking i "alle retninger" fant hun rette veien. Kristin hadde nok med seg en/to hunder (tipper jeg da... og utifra casen hadde hun det :-), og det merket jeg på at Isi var litt virrete innimellom før hun sugde seg nedi sporet, så litt hundesporsjekk (?) el noeannet...? og så videre på sporet.

Isi går spor etter "mor i ammetåka" :

Vi fant de 3 gjenstandene, et kiwikort, en parkeringsbillett og en plastlomme for parkeringskort. Vi nærmet oss bilen igjen, og jeg regnet med å finne slutten, men plutselig var vi ved bilen. Hadde Isi gått over den el hadde vi gått feil et sted???  Gikk tilbake litt og sirklet rundt, Isi tok samme vei som sist og igjen stod vi ved veien/bak bilen. Gikk tilbake - vi gir oss ikke vi...   ALDRI!!! (nesten).

Var faktisk borte et godt stykke fra slutten, men Isi tok konsekvent den samme veien og jeg snublet plutselig over ei flaske (som jo skulle være slutten). Var litt skeptisk siden Isi ikke markerte eller apporterte den. Sjekket med Kristin og det var feil flaske.
For tredje el fjerde gang var vi nå i omtrent samme område og vi ente bare opp bak bilen min, uten slutt. Jeg tenkte at nå går vi en god bue rundt hele "det tette område" og ser om vi har gått glipp av en utgang ut herfra.... Sendte en meld til Kristin og sa at jeg regnet med at slutten var rett bak der bilen stod og hun kunne bekrefte det :-)
Plutselig ser jeg at Isi kommer med flaska - slutten!!!  Og hun kom fra et område vi har travet forbi flere ganger. Hun har nok vært veldig veldig nært den, skikkelig uflaks!!!! Men Puhh... godt hun fant den til slutt, for jeg liker IKKE å gi meg på et spor. Hadde vel holdt på helt til mørket kom...
Tusen takk Kristin for at du lagde en ukjent oppgave for oss - det er veldig kjekt og ikke minst nyttig.

Etterpå kjørte jeg opp på vår vanlige plass og la ut to sporoppsøk som skulle ligge til kl 18.00 - når treningen egentlig starter. De var i akkuratt det samme områdene jeg hadde Gro`s spor på søndag, bare at nå gikk de begge motsatt vei fra da. Etter å ha ligget og godtgjort seg i 2 timer, var vi klare litt før kl 18.00.
Det var deilig å få kjørt hjem i mellomtiden og tørket litt opp og varmet seg. Det har regnet noe aldeles voldsomt i dag + blåst og jeg gikk uten vanter på sporet etter Kristin og ble iskald på hendene.... 
Også kl 18 regnet det masse og jeg var glad at jeg hadde trent litt tidligere. Er jo fremdeles litt slakk etter forkjølelsen og nå var det bare to korte oppsøk, en rundering med valpen til Runar og to mørkerundeeringsprøver - så kunne vi kjøre hjem. Og vi var faktisk ferdige litt før 19.30. Deilig det, når det var sånt et ufyselig vær, skikkelig drittvær - og det er det ikke ofte jeg synes!!!

1. oppsøket bommet vi på "tramperuta" ved sløyfa. Isi skjeinte godt forbi den, og tok feil vei... jeg fulgte på noen meter, da jeg ser at Isi har snudd og stormer mot meg, forbi i full fart og tar nå rett vei... rare bikkja mi..., men det var da positivt at hun selv snudde  :-))   Slutten finner hun etter 20 meter.
2. oppsøk går knallflott og hun snuser ved sløyfa og velger så rett vei!!!  Da ble det 3 bra oppsøk i dag også, nå er vi snart oppe i 50 oppsøk (49...).

Sporbilder fra søndag, vi er klare til oppsøk:

På vei mot oppsøket, Upps... litt glatt var det her ja:
 

 Isi er framme ved sløyfa, søndag gikk sporet mot høyre og i dag gikk det mot venstre:

Slutten nytes:
 


1 kommentar:

Kristin U sa...

Bra jobba - det er viktig å ikke gi opp! Det var helt riktig Tone - jeg hadde med meg Clara. Hun løp løs mens jeg gikk ut sporet. Så gikk jeg tilbake til bilen og byttet hund, og gikk en lengre tur med Umi :-) Sporet krysset ganske mange stier, og det kan være litt utfordrende, sjøl om det sikkert ikke hadde vært allverdens med folk ute den dagen - været var ikke akkurat best!