mandag 4. juli 2011

Enda en leiteaksjon

Jeg reiste til Tjørn lørdag, og natt til søndag, ca 04.20 hørte jeg telefonen.... Stod opp og fikk bekreftet det jeg trodde, det var en ny utkalling til leiteaksjon. Det var 3 timers søvn det, og jeg var såvidt "kommet meg" etter leiteaksjonen onsdag/torsdag, der det ikke blei særlig soving natt til torsdag.
Aksjonen var på Lura, 5 minutt fra der jeg bor, men nå var jeg i heia, i Bjerkreim, 1 times kjøretur hjemmefra. Fikk orget meg og Isi inn i bilen og la i vei litt over halv fem.

Ankom ko og fikk raskt en søketeig. Ola og Frode var allerede i sving og senere kom også John, Sylvelin og Bjørn. Gro Elin var i ko.
Det var ei dame som var savnet fra et hus på Lura. Jeg var i søk kl 06.00 og søkte da langs en tursti langs Gandsfjorden. Etter en times tid, fikk jeg beskjed om å gå til Lura havn og bli med en båt for vannsøk i fjorden.
I 3 timer søkte jeg og Isi, sammen med to fra Sola røde kors,  i en liten gummibåt. Isi stod/satt i baugen og brukte nesen. Vi tok noen små pauser der hun fikk koble av litt. Vi dekket mye av strandkanten fra Forus og helt inn til Vågen i Sandnes og utover på østsiden til sjøspeidernes område.

Det ble litt pause etterpå og vi fikk et nytt område, et industriområde. Godt det var søndag, for det var ingen folk der, heller ikke den savnede... Til slutt fikk vi et område ved den gamle fyllplassen på Trones. Der var det åpent område ble jeg fortalt og med gjerde rundt. Vel, det må ha vært for 20 år siden det var åpent der... Gress og busker høyere enn meg og tett som en jungel... Jeg gikk på stiene, på kryss og tvers og tok inn på alle åpne områder jeg så.
Etter ca 8  timer i sving fikk vi beskjed om at den savnede var kommet til rette i huset hun forsvant fra. Hun hadde sovet i et nabohus....
Stavanger Aftenblad skriver.

Etter en kort debrief fikk vi med oss 4 røde kors damer, som ville hjelpe oss slik at hundene fikk et funn etter mange timer i søk uten funn. Jeg fikk ei som gjemte seg inne i en barnehage, ja i uteområdet da. Isi fikk raskt ferten av henne, hun satt inni en krok ved veggen. Hun meldte fint og fikk belønningen sin.

Så kjørte jeg tilbake til hytta og var framme der ca 16.00. Det var tett tåke da jeg kom opp på fjellet. Slik så det ut utenfor hytta:

Ingen kommentarer: