tirsdag 23. oktober 2012

Treningssamling på Tjørn

Denne helga var 15 ekvipasjer innstallert på hytta på Tjørn. Været var stort sett vått.... noe bedre søndag, da kom sola utpå dagen og det ble riktig så flott!

Etter en deilig middag og kake... var det god stemning på hytta. Noen planla helga (B kurset) mens andre bare "drøste".

Lørdag våknet vi til regn og vind... Det var bare å få på seg tette klær! Heldigvis var det ikke så kaldt, selv om det blåste godt!
Lørdagens trening var for meg og Isi, spor. Sonja la to spor på litt over 1 km hver. Tør ikke gå så lange spor ennå... pga ankelen som ikke er helt bra. Og i dette steinete og hullete terrenget er 1 km mer enn nok.
Det blåste masse og regnet, så det var en våt dag dette.

Første sporet til Isi lå bare i ca 2,5 time. Vi fant startsløyfa og avgårde bar det. Måtte la Isi gå løs i lina store deler av sporet slik at jeg ikke fikk for stor fart. Vi fant alle 4 gjenstanbdene og slutten :-)


Isi på sporet etter Sonja. 
Hun hadde på regndressen, mest bare for å bruke den innimellom...
og det er jo greit at hun ikke blir helt gjennomvåt:


"Parktantens drøm".... he..he..Sporloggen, Jeg er gul, Sonja rosa:Det neste sporet lå i 4 timer. Det startet på grønt og snauspist "sauebeite" og her gikk det seint. Isi sleit med å holde en "rett linje" og sirklet, gikk spor, sirklet, gikk spor. Om det er pga at sauene ofte er her (de var ikke her da vi gikk), eller om det er pga underlaget (kort gress) eller en kombinasjon, det aner jeg ikke, sannsynligvis en kombinasjon.
Slikt snauspist gress går vi sjelden spor på. Her fant hun ikke den gjenstanden som lå, men hun krysset fint over elva akkuratt der Sonja gikk over og vi fulgte sporet, det tok bare litt tid!
Med en gang hun kom over i lyngen var det ikke snakk om sirkling. Her var hun sikker og dro avgårde. Fant 2 gjenstander her (det lå 3) og slutten. Hun strøk like forbi slutten, som lå klin inntil en stein, og fortsatte på sporet, men jeg så den og fikk henne tilbake et stykke og da fant hun den og :-)
Fikk ikke tatt bilder her for det pøsregnet...Sporlogg, Jeg gul og Sonja grønn:Lørdag kveld, etter en deilig tysk middag, hadde Beate planlagt en liten "lek"/konkurranse... Vi måtte på med ytterklærne og fjellskoa, og to lag la i vei for å finne sporstart og spor. Krimp og Sibbe var lagshunder og begge fant sporene sine. Bjørn og Krimp sitt lag var først i mål og vant en haug med forprøver og hundetauleker. Kjekt med litt underholdning - gratulerer til lag 1 :-))

Sonja hadde med seg en tysk ølboks... (til venstre, for de som lurte...):

Deilig tysk middag lørdag:

Vi fikk lørdag kveld ca kl 23.00 en utkalling til en pågående leteaksjon i Telemark. Ingen av oss hundeførere på hytta kunne reise ummiddelbart og tidlig søndag morgen, så vi på vg-nett at mannen dessverre var funnet omkommet i vannet Møsvatn.

Søndag: Været var bedre. Vinden var løyet og det regnet ikke! Sylvelin tok med seg begge hundene sine og gikk et spor for Isi.Mens jeg ventet ble været bedre og bedre og snart tittet sola fram.

Vi holdt også på å vaske ut hytta, men tok en pause og tok sporet etter bare 1,5 time. Det startet like ved der man holdt på å rundere, for runderingsgjengen flyttet løypestarten et godt stykke ned. Så akkuratt da vi skulle starte kom Xilly fykende. Vi ventet litt til de hadde kommet seg litt oppi lia. Isi tok ikke sporet med sløyfa/bekken, men da jeg gikk litt fram og tok oppsøk der, fant hun det greit.
Jeg gikk ca 600 m. Isi fant 2 gjenstander (av 4) og slutten. Har ikke fått snakket med Sylvelin om hvor hun gikk, men jeg har en følelse av at Isi tok en "shortcut" et sted...  :-)

Tok en deilig tur etter spor og vasking. Det var flott vær:Ingen kommentarer: