torsdag 4. juli 2013

Emmas første (selv-valgte) blindslag...!

Onsdag kveld var det fellestrening på Sviland. Tror vi var 10 stk, ikke verst i juli!
Det var overskyet, men godt og varmt... nesten litt lummert, men i starten var det endel vind i skogen. Den løyet ned omtrent da vi var ferdige, og da kom myggen og knotten fram... *klø...klø*!

Ola gikk ut et spor til Isi og jeg gikk ut for ham. Sporet ble gått da det var ca 2 timer gammelt. Det var i et "krøkkete" terreng mellom de to grusveiene. Isi klarte seg bra, verre med meg.. Snublet, datt og rolset omkring der ute (sånn føltes det ivertfall...). Det var så mye kratt og huller/bekker/steiner ol som jeg ikke så pga HØY vegetasjon, så jeg måtte slippe lina flere ganger for ikke å tryne skikkelig. Heldigvis kommer Isi tilbake når jeg roper og har ingen problem med å gå ut igjen etterpå. En stor fordel i slikt terreng... Hun fant 2 av 3 gjenstander og slutten - bra jobba "gamlå" :-)

Bad i bekken er herlig etter et spor, synes Isi:


Emma fikk en liten runderingsøkt.
Figurantene var ganske langt ute i dag, til å værei skogsområde (40 - 50 m) og fikk beskjed om å vise seg/lage bevegelse i det hun passerer meg og så legge seg ned/være mer skjulte. På den ene siden er det ikke noe særlig å skjule seg bak... men på den andre siden kunne Ritva dukke ned blandt kvist og kvast!
Det gikk veldig fint og Emma fikk flere slag der jeg tror hun ikke så dem, men passerte allikevel og søkte og fant - veldig bra! Det ble ca 10 slag tror jeg.


Det artigste skjedde immidlertid da vi var ferdige. Begge figuranterne var komme inn, men Emma ville ut og finne flere. Hun løp selvstendig ut igjen og søkte i flere minutter! Hun har ivertfall søksiver den "litla tuttå"...Veldig bra Emma - sånn liker jeg!

Det er det samme jeg har sett når hun søker etter tennisballen. Etter å ha funnet ballen, så løp hun ut igjen, helt på egenhånd, selv om det ikke var noen flere baller...(men det visste ikke hun...). 
Jeg måtte jo begynne å legge ut to baller for å ta vare på den søksiveren og jeg  trengte ikke lære henne å søke ut igjen gang nr to. Hun bare VIL søke mer og løper ut igjen uten at jeg gjør noe som helst!
 Her en dag søkte hun i 3,5 minutt totalt etter 2 tennisballer (inklusiv belønning etter 1.ball). Ikke verst altså, for en 4 mnd gammel valp, selv om jeg nok er en smuuuule partisk, så har jeg aldri sett en så liten valp som viser så stor søksiver....og ikke minst, det gjelder ikke bare i søket etter tennisballer, men også etter folk!!! Det lover godt for fremtiden :-)


Her er første ordentlige søk etter tennisball, tatt 19 juni, (jeg bandt henne og gikk og gjemte ballen), 
hun holdt på i to minutter og er bare 3,5 mnd:

Full fart med ballen, 3 mnd:


En liten snutt av lufterunden før treningen onsdag. 
Lek med pinner, sammen, begynner å gå an nå når Emma har vokst:I dag, 4 juli, er Emma 4 måneder. Var hos vetten og veide henne og hun er nå 15 kg (14.8 for å være nøyaktig). Hun vokser og vokser og snart er valpetiden over... Det blir jo både godt og litt vemodig. Men jeg vet jeg går spennende tider i møte i treningen av denne herlige valpen/hunden :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Morsomt å se Tone. Også i forhold til hvor mye mange egentlig begrenser seg ift å strekke utfordringene for valper. Hun tegner skikkelig bra.

Tone sa...

Takk, takk :-)
Ja, så lenge man ikke presser og alt foregår på valpens premisser, så ser jeg ikke noe galt i å la dem utfordre seg!
Det er i valpeperioden de lærer mest og det må man utnytte og la dem erfare (og lære) mange ulike "delmomenter", gjennom "lek" og morro, som de kan dra nytte av senere!