lørdag 23. august 2014

Mer feltsøk og meldingstrening

Litt småtrening har det blitt sist uke. På onsdagens NRH trening fikk Emma søke to felt, lagt ut av andre enn meg. Det var tilnærmet full størrelse, 30 x 30 m og det var 4 gjenstander lagt ut i hvert felt. De ble vel liggende  ca 1.5 time før vi tok dem.

I det første feltet fant hun alle fire gjenstandene ila 7 minutt. Hun jobbet bra i ganske mye høyt gress.
Det som er gøy å se er at når hun finner en gjenstand er det FULL fart inn til meg for å få belønning -  "rusballen"!
Den eneste gjenstanden hun ikke kom rett inn med, var en tynn hanske. Det var den hun fant først, den luktet nok mest, og man skulle kanskje tro at den var "lett". Men jeg har bevisst ikke trent på slike store gjenstander i feltet. På prøven får vi jo små fyrstikkeskestørrelse, og hansker er jo 3-4 ganger for store.
Hun tok den opp, slapp den, men tok den opp igjen etter litt "tenking"...
Glemte å si til feltleggerne at jeg ikke ville ha store gjenstander, får nok huske på det.
Og man ser jo at det man trener på (små gjenstander), det er det som fungerer best.
De andre 3 gjenstandene var små, en var veldig liten og her kom hun løpende rett inn. Jeg brukte to sider av feltet og det er også ganske nytt for Emma. Når jeg tidligere har hatt korridorer, 5 - 15m x 30m så sender jeg som regel alltid ut 30 m og bruker da mest kun ene grunnlinja.

Så tok vi en liten pause før vi tok neste felt. Hun jobbet bra her også, bruker lengre tid på å lokalisere gjenstandene i terreng der det er mye vegetasjon.
Her stoppet jeg etter at hun hadde funnet tre gjenstander. Da hadde hun brukt ca 8-9 minutt og det så ut som hun begynte å bli sliten.
Da jeg tok ned sløyfene, oppdaget jeg den siste gjenstanden. Det var et sted hun hadde vært flere ganger. Oppå gjenstanden, som var et plastarmbånd, lå det 2-3 brunsnegler og koste seg... vet ikke om det var grunnen til at hun ikke tok den/ikke fikk ferten av den, eller at hun rett og slett ikke fikk ferten av den. Men lurer jo litt på hva det var som gjorde at brunsneglene lå oppå dette armbåndet...kanskje de liker gummi..?

Fra tidligere i år, rundering med melding i Vigreskogen:

Vi har også "terpet"/trent litt på tyvstarter siden Dyranutsamlingen. Ser det er greit å "stramme inn litt" der innimellom, og da liker jeg å ta momentet ut av selve runderingen.

Onsdag hadde hun 3 veldig gode påvisninger, dvs hun ventet lenge før jeg sa vis. De to første repetisjonene løp hun fera figuranten og inn til meg med løsbittet. Jeg venter minst 5 sekund, prøver å variere mellom 5 - 10 sekunder. Det høres lite ut, men når du står der, føler jeg at det er leeeenge...hehehe...
Avstanden er kort, 10-20 m. Men varierer dette også.
Lørdag etter en liten tur, fikk jeg Gro til å sitte og da sendte jeg alle tre gangene fra meg. Da satt hun kjempefint og ventet helt til jeg sa "vis". Trening hjelper :-)
Snart på tide å teste det ut i runderingsløypa!

Emma har fått en ørebetendelse, og skal ta det litt med ro, men hun er pigg så det varer nok ikke lenge før vi er i full gang igjen!

Hun fikk litt beroligene, for å få skyllet/renset ut av øret:

zzzzzz.... 
Men skal si hun kviknet til da det ble "spylt" i øret... :-P

Ingen kommentarer: