lørdag 20. juni 2015

Moment-trening

Onsdag var vi i Vigreskogen. Jeg runderte i lilleskogen, siden Ghita var ute og gikk spor i "storskogen". Men det er greit med litt momenttrening innimellom.
 Og denne kvelden var det 10 slag med løsbittmelding. Jeg venter med å si "vis", i minst 10 - 20 sekunder, for å sikre at hun holder fast bittet og ikke tyvstarter før jeg sier det er ok å løpe!

Det var bare den første som var "litt på kanten", dvs hun slapp sekundet før jeg sa vis...   På de andre holdt hun fint, selv om jeg utfordret henne med å si " eple", "banan" ol. Det er "vis" hun skal vente på! Og hun sitter virkelig å sitrer i kroppen og verker etter å løpe ut :-)


Torsdag prøvde vi oss på et spor i sporkarusellen. Dette var oppe i Sørmarka, ved Ullandhaugtårnet, i et område som blir mye brukt til tur, både turfolk, barnehager og skoler. Men det ble for vanskelig for Emma. Det hadde ligget i nesten 10 timer, det er jo egentlig ikke så gammelt, men starten var rett ved en liten sti, der det sannsynligvis hadde gått folk, se bilde:


Og om det ikke hadde vært folk akuratt der i starten, så kom vi til dette stikrysset etter kun få meter:

Her var det 6 eller 7 ulike stier som gikk på kryss og tvers. Man måtte sannsynligvis hatt en smeller og ha trent ID sporoppsøk for å finne dette sporet. emma gjorde det ivertfall ikke. Vi gikk litt på kryss og tvers i skogen for å se om vi tilfeldigvis fant en av gjenstandene som hun kunne fått litt fert fra, men det gjorde vi ikke. Hadde vi kunnet tatt det etter bare en time eller to, så kanskje hun hadde funnet sporet, eller hvis starten hadde vært i et mindre tråkket område. 
Det er på slike spor jeg skulle ønsket at vi hadde hatt bedre tid til å trene med smeller/ID spor/oppsøk, men i og med at NRH ønsker "allroundhunder" som både skal rundere og gå spor, så har tiden ikke strukket til dette enda. Kanskje en gang, men det er jo også annet nyttig å trene på, feks vannsøk/ båtsøk som er veldig aktuelt i vårt område.

Ingen kommentarer: