torsdag 13. august 2015

Dyranutsamlingen 2015

Endelig var vi på Dyranut igjen! Det er et fantastisk treningsterreng og vi bor på et fantastisk sted, Dyranut Fjellstova!

I år var det samling der oppe for 19 året på rad, neste år er det 20 års jubileum! Det kommer til å bli veldig bra!

Ankom Dyranut torsdag ettermiddag og tok hundene ut på en times tur, før vi slappet av på rommet!
Kl 21.00 var det felles middag og det smakte som vanlig utmerket!

Fredag startet litt grått, men ikke nedbør, og sola stakk fram litt innimellom. Fint treningsvær, ca 10 - 12 grader og en fin trekk fra nordvest.

Jeg var på overværslaget og ville at Emma skulle få erfaring i å finne fert på lang avstand, følge opp ferten, gjerne med noen hindringer underveis.
Første økta var hindringen et stort vann. Vi kom på andre siden og ca 500 meters avstand får Emma ferten av figuranten på andre siden. Hun løper ned til vannet, kaster seg uti... gulp... det var et stort vann, iskaldt og det lå "is/slush" langs den siden der hun ville komme iland. Heldigvis snudde hun og svømte inn. Jeg var faktisk redd for at hun skulle bli for kald uti der... Da løp hun heller rundt vannet, lokaliserte figuranten og løp tilbake til meg med meldingen!

Her er vi på vei opp til toppen:

Langt der nede er vannet hvor figuranten er gjemt:

Emma er allerede på andre siden av vannet og holder på å lokalisere figuranten:


En liten videosnutt fra siste delen, der Emma hopper uti vannet...
Andre økta var også et overværsfunn, der vi brukte noen hauger og en liten skrent som utfordring. Her gikk jeg ikke så langt fra figuranten fordi jeg ikke helt visste hvor den var. Emma fant ferten og fulgte fint opp på en ca 250 meters avstand. 

Etter en god dusj og litt avslapping var det tid for middag! Bare maten er en opplevelse på Dyranut. Gode og mette inntok vi "fellesrommet" og hadde en koselig og sosial kveld! Mye "lått og løye" med kjekke NRH folk!

Lørdag startet litt grått og kaldt, men skydekket sprakk opp. Det blåste fra nordvest og dette var vel den kaldeste dagen, 6-7 grader da vi startet kl 10.00. 
Overvær også denne dagen og først fikk Emma et overværssøk nede i "myra". Her slo hun på figuranten på 800 m men vi måtte nærmere før hun dro avgårde. Vinden var ganske sterk, så hun fikk ikke nok fert tidlig, men jeg så retningen og den stemte med der figuranten lå. Da vi var på 5-600 m løp hun avgårde, det tok tid å lokalisere og finne. Hun var først laaaangt ute på ene flanken, deretter laaangt ute på andre flanken. Artig å se hvordan hun jobber seg nærmere og nærmere. Det var så lang avstand her, at jeg så henne ikke hele tiden.

Her er vi på lørdagens første søk. Vi har vinden i ryggen akkuratt her og Emma går ut til sidene for å sjekke om hun finner fert:

Fantastisk treningsterreng:

Emma i full fart!

Her er hun hos figuranten og får sin velfortjente belønning:
 

Andre økta var kort og kjapp. Noen hauger immellom figuranten og der jeg trodde Emma ville finne ferten. Hauger og steinurer var ingen problemer for lillesnuppa! Hun fulgte fint opp ferten med en gang hun fikk den, meldte flott med fastbittet og kom tilbake. 

 Her på vei oppover bakken, det er like før hun får ferten og forsvinner:

Her er Emma hos figuranten og får belønning:


Tredje økta lørdag fikk jeg med en fotograf. Asle Øydvin, som er en av eierne av Dyranut Fjellstova, ble med for å ta litt bilder til facebooksiden til Fjellstova.
Figuranten lå bak en skrent og avstanden fra der vi kom inn i fertsbildet var vel ca 300 m. Her er noen bilder tatt av Asle:

Vi er klar:


 Klar ferdig gå....

Emma kommer med melding:

Ghita er funnet

Lek med grisen:

Lørdag kveld fikk vi nydelig laksemiddag, se bare her:

Mange som gleder seg til middagen:

Søndag trener vi fram til kl 14.00. Jeg var på runderingslaget. Emma runderte ca 800 m. Funn på første slag. Neste side tok hun figuranten som lå 200 m lengre ned, det var gode vindforhold forfra...

Deretter noen tomslag før en figurant på ca 400 m. Så tomt til ca 800 m. Det er litt vanskelig å plassere ut figuranter underveis her (som vi gjorde med siste funnet), fordi det er så åpent... Men å plassere alle ut på forhånd er heller ikke gunstig når vinden kommer forfra. I dette åpne terrenget er det lett å ta figurantene på veeeeldig lang avstand! 
Emma runderte veldig bra og hadde gode meldinger. Hun løper noe skrått innimellom, pga vindretning og åpent terreng. Men hun får dekket godt og hun hadde flotte meldinger!

Så avsluttet vi med en deilig varm lunsj, karbonadesmørbrød, før hjemturen startet! Takk for nå og vi kommer helt sikkert igjen til neste år. Og da skal samlingen feire 20 årsjubileum!!!
Ingen kommentarer: