lørdag 19. september 2015

Meldingstrening på rare steder og med rare figuranter...

Noen økter nå har jeg fokusert på å ha figuranter på litt rare steder, altså ikke i en runderingsløype eller i terreng. Dette er også noe som må fungere før man drar ut på leteaksjoner.

Gikk litt tilbake i bloggen og så at vi faktisk ikke har trent på dette siden i februar, da vi trente ved flytebryggene på Hundvåg ved Trollskogen... Så dette var på tide å trene litt på igjen.
Emma har hatt noen få søk med figuranter i "urbane strøk", men de har da vært i terreng (busker ol langs turveier). Det har gått fint. Vi har hatt endel sittende figuranter i runderingen, senest for to uker siden, i Vigreskogen. 

Onsdag var vi på Sviland og brukte sandtak-området. Første figurant fant hun oppi en container. Fin melding med fastbittet her.
Deretter lå neste figurant oppå en container. Hun løp rundt og rundt, over altslags skrot, før hun fant rett sted, tittet opp, også her tok hun fastbittet fint og kom inn.Så fikk hun en figurant "i en stol" (gammel/dumpet stol) like ved grusveien/marka i sandtaket. Sendte henne fra den nesderste veien, opp skrenten, over grusveien og hun hadde først løpt bak figuranten, så fått ferten av henne. Fin melding m fastbitttet.


Så var det en figurant nede i et lite bekkefar. Emma ble sendt over en åpen asfaltplass og i ene hjørnet fikk hun ferten og dro ned i bekken. Fin melding. Her har Cecilie kommet opp fra bekken som ligger nedenfor steinene på bildet.Neste funn var opp på en haug med tett, tett vegetasjon. Jeg var ikke helt sikker på hvor figuranten var. På første sendingen fant hun henne ikke, så vi fikk lokalisert hvor hun var og da måtte vi sende et helt annet sted.
Figuranten lå rett på/ved noe kvist/kvast der Emma stod og balanserte, og denne gangen tok bun ikke bittet. Ble sendt på nytt og nå gikk det bra.

Siste funn var opp den bratte skrenten i nærheten av bilene. Her er sand og masse rullesteiner. Emma ble litt overasket over å finne en der, like ved grusveien, men tok fastbittet etter litt betenkningstid.Lørdag ville jeg trene mer av det samme. Kjørte til Alsvik, for det var så mange påmeldte på Dale, der det skulle være rundering. Og jeg skulle ikke ha funna i en runderingsløype.

Startet med en figurant som satt på et stativ ved kanoene, kun få meter fra veien vi gikk. Her skjønte ikke Emma at hun skulle melde. Og på flere av de utlagte funna ble det vanskelige å melde, både det at de var på helt andre steder enn i skogen/runderingsløypen og det at de satt/stod på merkelige måter. I runderingsløypa har hun meldt på alt mulig rart, også spisende figuranter, gående,oppe i trær og master osv, men da er hun i runderingsmodus. Det var hun ikke nå.
Andre økt brukte vi løsbitt, siden det ble vanskelig/for mye hjelp. Da falt poletten ned, hun vet jo hva hun skal når løsbittet ligger der... Fikk funn på flere av de samme stedene som var vrine sist. Alt gikk bra. Skal fortsette litt med løsbitt på slike uvanlige steder, før jeg igjen tester om hun tar fastbittet! Godt jeg fikk testet dette, slik at vi får trent mer på dette. Det har nok gått litt i glemmeboka, det å trene slike steder/utypiske figuranter, siden runderingen og meldingene i skogen går så bra.

Ingen kommentarer: