tirsdag 7. juni 2016

Sportrening, hyttetur og løpetid

Emma har fått løpetid og vi fortsetter å trene spor og spormomenter!

Sist onsdag, 1 juni, var lag 2 på Sviland. Jeg fikk et sporoppsøk fra bil. Cecilie kjørte nedover mot asfaltveien og satte fra seg bilen der. Hun skulle gå ut på samme side som førerdøra, slik at Emma ville koble bil med spor. Så får vi gjøre det vanskeligere etterhvert.
Sporet lå vel i en times tid. Vi fant bilen og satte på sele og line og gikk rundt bilen fra baksiden. Emma slo momentant på sporet allerede før hun var borte ved døra! Det var noe annet enn sist lørdag, da hun vimset rundt bilen til Morten uten å dra avgårde på sporet hans. Kanskje det var noe spesielt som gjorde det vanskelig akkuratt der, sauer/turfolk som hadde brukt stien - ikke vet jeg...
Nå var hun ivertfall veldig klar over hva hun skulle og dro meg gjennom sporet, over/langs bekker, stein og kvister, det gikk styggfort. Emma fant alle gjenstandene og i slutten lå Cecilie! Det var gøy! Vi vil fortsette å trene oppsøk fra bil der det lar seg gjøre!

I helga reiste vi på hytta (på Helgøy i Sjernarøyane) og slappet godt av i varmen, ingen trening, ingen travelhet, ingen bildur... Bare ro og fred, ja og litt fuglekvitter, måkeskrik og båtdur. Gikk turer, badet (hundene altså...) og slappet av i sola/skyggen! En fantastisk plass for både de på to - og fire bein og denne helga var det jo et fantastisk vær også! Veldig glad for at Isi får oppleve enda en sommer her. I fjor sommer lurte jeg jo på om det var hennes sin siste sommer på Helgøy...

Fredag ved ankomst hytta var det 28 grader... Godt med reker i skyggen

Flotte Emma oppå steinen

Bading, Emma vasser i taren

Isi svømmer mindre enn før, men hun vasser rundt og legger seg ned for å kjøle hele seg

Isi vasser rundt

På tur til Kongehaugen en sein kveld i 22.30 tiden. 
Sola hadde akkuratt gått ned. Emma hopper alltid opp på noe, og her satt hun å speidet i laaaang tid:

Isi inntar en lavere posisjon..

Flott i Sandviga, stor inngjerdet tomt med egen strand :-)

Her ses brygga

På tur til Klubben

Isi på Klubben, eller "Mågaberget" som vi også sier! 
Før var her masse måker som hekket og som barn fant vi alltid måkereir med egg i. Det er det lenge siden vi har sett. Minken tok mange egg, og måkene må ha funnet seg andre steder å hekke:

Emma:

Stranda vår:

Sitter på marka og ser mot sjøen, ro for sjelen:

Hyttå

Bilde tatt fra brygga opp mot marka vi sitter på og hytta:

Fikk bunnstoffet den lille båten også: 

Måtte ha hundegrinder rundt så ikke Emma skulle hoppe oppå, som her, dagen før:

Ingen kommentarer: