mandag 30. januar 2017

Litt oppsummering fra de siste ukene

Lørdag 14 januar var vi på Eikeland for å rundere. Det var oppholdsvær og noe sol, men kaldt... iskald vind og det var noe snø på bakken. Eikeland er ei åpen beitemark, med en god grusvei som midtlinje. Terrenget er helt åpent og har endel hauger, knauser og store steinblokker. Det går også en bekk langs midtlinja i starten. Her er med andre ord mange gode momenter å få trene på, bla det å hoppe over bekken på vei ut og inn, gå ut i åpent terreng (spesielt når det blåser mot midtlinja), det er også ganske bløtt i myra og mange store steiner/blokker, så dette er et forholdsvis krevende søksområde.

Vi har ikke vært her siden Emma bestod A runderingen sin her i april 2016. Emma har hatt en lengre pause fra treningen pga betendelse i ei tå, juleferie og så løpetid, så jeg tenkte ikke å rundere langt.
Hun fikk direkte belønning i dag og vi hadde flest funn, men også noen blindslag. Emma løper i kjent stil (full fart...) over både bekker, bløte myrer og store steinblokker. Hun fant figurantene, ble belønnet, så ble hun kalt inn og sendt rett over på andre siden.
Siden vi var ganske mange som runderte her (6 stk) så varte første økta lenge. Så etter pausen delte vi oss i to.
Vi var 3 stk som dro ned og søkte i området bak gården. Der er ei åpen mark som er fin til bl.a. overvær. Emma fikk en figurant her og hun meldte med fastbittet. Hun fikk ferten på lang avstand og dro avgårde.

Her har Emma funnet Gry på runderingen:

Fint og kaldt på midtlinja i dag:

Herlig terreng
 


Jeg fikk også en ekstratrening mandag 16/1. Da hadde Cecilie gått ut et spor under morgenturen sin med Click. Dette var på Dale. Jeg hadde fri, så det passet godt å ta et spor litt utpå dagen. Sporet hadde ligget i 6 timer da vi gikk det. Jeg ville ikke vite noenting, hverken hvor sporet gikk eller hvor langt det var. Det er min mening at med en gang vi vet noe, så begynner vi å tenke på hvor det går, osv, osv. Og finner vi spor på aksjoner og/eller øvelser (noe Emma har gjort to ganger), så vt vi heller ikke noe. Den følelsen er viktig å trene på, faktisk.
Jeg fant sløyfa (et utgangspunkt må vi ha her hvor det er mange som går tur) og Emma fant sporutgangen. Det gikk i passe tempo, faktisk, godt drag i lina, men ikke altfor fort... Et sted sirklet hun litt før hun fant sporet igjen og rett før slutten, glapp lina og hun for avgårde og kom ikke tilbake da jeg ropte... Hun kom etterhvert da, men var borte sikkert etpar minutt. Da vi gikk videre igjen dro hun først litt for langt mot venstre før hun kom inn mot meg igjen og hun fant slutten på overvær. Jeg stod like i nærheten av slutten men så den ikke. Ellers fant hun 9 av 10 gjenstander så er fornøyd med det! 

sporlogg, sporet var 1,5 km:

Lørdag 21 januar, da trente vi overvær ved Flassavatnet. Det var en dag der tåka kom og gikk.
Jeg klarte også å forsove meg.... så vi kom ikke dit før i 11 tiden. 
Første økta fikk Emma to figuranter i et forholdsvis begrenset område. Hun fikk ta løsbitt i dag, jeg liker å variere. Hun fant begge figurantene uten problemer. 
Andre økta ville jeg ha figurantene oppå noen hauger/knauser. Første figurant melding med løsbitt, andre direkte belønning. Artig å se på andre figuranten, som lå høyt oppe, hvordan hun først fikk ferten av henne og deretter mistet hun den når hun kom like under haugen, hun løp i begge retninger for å lete den opp igjen. Hun jobbet bra og dro oppover og da fikk hun ferten igjen!

Tåkebilder fra når jeg var figurant:

Onsdag 25 januar meldte jeg meg på stisøk rundt Melsvatnet. Her ville jeg gå rundt hele vannt, 4 km, før Emma skulle få funn på slutten! Veldig fint å få søkt en stund før funnet kom. Det var noen joggere ute og en som syklet. Deler av stien går også langs bilvei, så Emma søkte i bånd hele runden. Hun fant også en lue og sjekket ut steder der jeg regner med det har vært folk rundt ila dagen, bla ved noen bord, ved noen rør/bekk under stien (typisk sted der barn leker) og hun slo på et spor som gikk opp til en parkeringsplass i vestenden av vannet. Jeg må jo lete som om jeg ikke vet hvor figuranten er, så når hun vil undersøke noe/fert, følger jeg på og lar henne undersøke.

Funn av lue i kanten av stien:
 

Søk i mørket i line:


 Da vi nærmet oss figuranten satte Emma tempoet opp og jeg småløp bak i lina. Turde ikke slippe for bilveien var like i nærheten. Hun skar ut fra grusveien og jeg fulgte på... Slapp lina da jeg så det var en inni jervenduk som lå der... Emma tok løsbittet. Fin økt!

Emma har også begynt å svømme i oppvarmet hundebasseng. Det er "Hund i form" som arrangerer dette. Det er supergod trening, styrking av muskler og kondisjon, og supert å holde på med nå i vintermånedene. Når de svømmer 1 minutt i så varmt vann (26,5 grader) så tilsvarer det å løpe i trav i 1.7 km. Så her ble det nok trening tilsvarende ei mil, minst. Emma skal svømme her en dag i uka i 3 måneder. Vi gleder oss!
Ingen kommentarer: