lørdag 4. februar 2017

Emma er skikkelig bra på spor nå altså....

Fredag kveld i 17.30 tiden, var jeg i Melshei for å legge ut spor til lørdagens trening. Jeg la først ut et kort spor på ca 300 m, så et lengre på ca 8-900 m. Og til slutt 3 oppsøk, der slutten bare var 5-10 m fra veien.

På lørdagen, 16 timer etter at oppsøka var lagt, gikk jeg for å ta de. Det første lå rett ved parkeringen, satte Emma i oppsøk ca 20 m før sporet. Hun fikk ferten av det og gikk de 5-10 metrene og fant slutten.
Neste oppsøk gikk også veldig bra. Hun ble satt i oppsøk langs veien rett etter det forrige og vi gikk ikke langt, ca 30 m før sporet kom. Rett ut på det også og funn av ballen.

Snutt fra et av oppsøka: 
 
Så det siste. Her gikk vi i oppsøk ca 100 m. Hun slo momentant på sporet og gikk 10 - 15 m så fant hun ball. Bra gjort å klare disse som er såpass gamle. Her blir hun jo ikke satt rett på sporet, men må faktisk konsentrere seg såpass at hun finner den svake ferten.
Grunnen til at jeg trener slike oppsøk, er at jeg ønsker at hun skal gå et stykke innover i sporet, når hun finner et spor. Det gjør hun nå, for hun forventer belønning etter 5 - 20 m. Det er enklere for meg å se at hun er på spor, når hun går det et stykke.
Og da jeg gikk det lengre sporet, gjorde hun akuratt dette. Jeg gikk med henne løs/i fritt søk langs grusveien, og da hun kom til der jeg hadde gått ut i terrenget, startet hun å spore innover. Hun gikk uten line helt til første gjenstand som lå ca 20 - 30 m fra starten. Det var midt i en sving, så da jeg kom rundt svingen så jeg Emma komme mot meg, i sporet, med gjenstanden i munnen, veldig fornøyd med det! Så tok vi på lina og gikk videre. Hun fant alle gjenstandene og slutten. Må si hun imponerer meg her altså. Drar på i godt tempo, skulle ikke tro sporet var 17 timer. Jeg gikk jo ut i mørket og ikke alle veivalg var like kloke, så vi gikk oss litt "fast" her og der. De stedene husket jeg jo og det virker som hun gikk veldig nøye. Noe også gps loggen viser.

Sporlogg. Lilla er meg fredag og den gule er da Emma dro meg igjennom lørdag formiddag.
I går slo gpsen seg plutselig av, så noe av sporet er ikke markert med lilla, men hun fant alle gjenstandene her også, så hun var nok på sporet hele tiden!
 
Det korte sporet gikk også bra. Det gikk vi først, ettter oppsøka. Også her fant hun alle gjenstandene og slutten!

Jeg la  ut to spor til Paul. Det første han fikk, var etter meg i det gamle jeg gikk (se sporloggen over). Jeg bare la ut gjenstandene på nytt og la ut en slutt til ham. Så la jeg ut et til for ham etterpå. Litt lunsj ved bilene, så avsluttet jeg tidlig. Hadde endel handling å gjøre. Bla. kjøpte jeg nytt ulldekken til Emma. Fra Canelana.
Det er spesielt bra når hun er litt våt og må inn i en kald bil. Har jo også Back on track (det tette), men da må hun være tørr (har ikke nettingdekkenet til Emma).


Emma har også begynt i svømmeklubben til "Hund i form". Dette gjør vi for å styrke muskler og kondisjon og det å ha en gøy aktivitet nå om vinteren. I dette varme vannet, så tilsvarer et minutt svømming, 1.7 km i trav... Så her går kilometrene unna. Emma trener intervall, ca 1-2 minutt i vannet og så ca 1-2 minutt pause. 

Hun skal svømme en dag i uka i 3 mnd. Har hatt sin andre time nå og det var helt tydelig at hun husket hvor vi var, allerede da vi parkerte... Kjenner de lukta tro?? 
Da jeg åpnet burdøra for å ta på båndet smatt Emma rett ut og løp til døra... jeg ble helt overumplet, for hun står alltid i åpningen og venter til bånd/sele er på... Og etter luftingen/oppvarmingen, da vi nærmet oss døra igjen, dro hun nesten armen av meg... mot døra, hun ville inn!! Det å kaste ball slik vi gjør i bassenget, er jo noe jeg ikke gjør særlig ellers, bortsett fra på trening. Og hun blir jo ekstatisk når noe kastes i vannet. Denne gangen hoppet hun uti vannet med en gang jeg kastet. Så hardt fraspark at rampen flyttet på seg... hehe.. Hun svømte tilsvarende ca 15 km i trav, kjempegod trening!

Video fra første gangen:
Ingen kommentarer: