søndag 7. januar 2018

Godt nytt år!

Rett før jul fikk Emma et lite potekutt på en trening nede i sandtaket på Sviland. Så da ble det juleferie, også fra trening og tur... Hun fikk to ganger laserbehandling og gikk med sokk både inne og ute i en ukes tid. Inne også for å hindre henne i å slikke på det.

Etter 2 uker var det grodd helt igjen, så nå er vi igang med turer og trening igjen heldigvis!

Lørdag 6 januar var vi påmeldt runderingstrening på Eikeland. Men der var grusveien opp den bratte bakken, blitt vasket vekk av alt regnværet i jula... så da ble det til at vi kjørte til Vindmølleparken på Høgjæren. Der trente vi litt for noen år siden, men terrenget er veldig hullete (pga at storfe beiter der om sommeren), så når det er mildvær er det ikke noe særlig til terreng å bruke.
Men nå når det er frost gikk det rimelig greit. Det er ennå hullet og til tider vanskelig å ta seg fram for både to - og firbeinte. Men noen steder var det greit og frosten gjorde det mye bedre enn ellers.
Det var et nydelig vær! Etpar minusgrader og strålende sol. Lite vind om formiddagen, men det økte på litt, så det ble rimelig kaldt etterhvert.  Vi delte oss i to lag, siden vi var 7 stk og vårt lag fant et helt nytt sted å trene der inni parken. Kjekt med nye steder. Der hadde vi ca 700 m grusvei å rundere langs. Nedover andre veien var det et gjerde like ved midtlinja/grusveien, så der var det lite gunstig...

Her kommer Arve og mallen Tyra inn fra et funn:

"Runder"

Menneske vs vindmølle! Venke på vei ut som figurant:
 


Emma fikk første økt en ca 5-600 m lang rundering, med 4 funn. Startet med to funn, så blindslag fram til ca 300 m, da Venke løp ut mens Emma var på andre siden. Deretter blindslag, der Emma flere ganger heller ville ned på grusveien og følge sporene til figurantene... Men til slutt gikk hun ut og sneiet kun få meter på feil side av vinden, før hun for ut på andre siden og fant figuranten der. Hun fikk nok ferten av ham når hun var ute på andre siden. Så fikk vi lokalisert siste figurant og sendte Emma avgårde. Da fant hun Lene uti ei bløt myr. Veldig fornøyd med både søket og meldingene. Emma vet hva hun vil, men jeg klarer også å få henne dit jeg vil, selv om hun heller vil følge spora...

Første funn:


Emma koser seg med figurantene:

 Funn uti myra

Venke og Dina


Ronny og Kaisa trener melding
Andre økta fikk bli litt annerledes, både fordi jeg fikk så vondt under foten (har visst noe som kalles Plantar fascitt - vondt under helen/overbelastning i et ligament...) og fordi jeg ville ta en økt med fokus på selve søket/passeringer og flere funn. Da ble figuranter plassert ut og Emma gikk i direkte belønning, jeg gikk ikke ut men kalte henne inn og så rett over på andre siden. Vi gikk ca 350 m, med kun funn.Ingen kommentarer: