lørdag 6. september 2008

Spor

I dag morges la jeg ut et spor på Bråstein mens jeg luftet Isi.
Etter dømmingen var det et prøvespor som ikke var gått mer enn ca halveis. Jeg skulle prøve å finne det sporet. Hadde fått sånn ca anvisninger på hvor langt ekvipasjen kom og skulle finne sporet et sted etter det. Det gikk greit og vi gikk vel kanskje 500 m. Fant en gjenstand og slutten.
Jeg hadde imidlertid et gjørmebad til opptil lårene.... Måtte ordentlig kave for å komme meg opp igjen. Måtte slippe lina og Isi forsvant, men kom tilbake da jeg ropte. Jeg ble skikkelig blaut, av svart gørrete sorpe som stinka.... :-(
Ja, ja vi måtte videre og fjellskoene "slurpet" skikkelig da jeg fortsatte. Heldigvis for ullsokker...da blir man ivertfall ikke kald selv om man er våt :-)
Sporet var forresten ca 6 timer gammelt da jeg gikk det.

Etterpå kjørte jeg til Bråstein og tok det andre sporet. Det hadde ligget i ca 5 timer og var ca 700 m. Her regnet jeg med at mange ville ha krysset, for Bråstein er et mye brukt turområde og nå om høsten er soppplukkerne overalt... Isi valgte rett vei på sporet i oppsøket og fant 6 av 7 gjenstander + slutten. Det var endel vingling og sjekking av andre spor og ferter, men jeg står stort sett i ro mens hun undersøker (løper i ring) og så fortsatte vi når hun er ferdig med å undersøke. Tydelig at her var det mye forstyrrelser og i tillegg var sporet mest på barnålbunn noe som også er vanskeligere enn der det er mer vegetasjon. Jeg hadde også lagt inn noen små feller...Må jo det når jeg går ut spor selv, ellers blir det for lett. Jeg hadde gått over en stor stein og lagt en gjenstand oppå - den fant hun. Hadde gått i ring og krysset mitt eget spor, her fulgte hun ringen rundt men sleit litt med å finne videre utgang. Jeg stod i ro og til slutt fant hun rett vei videre. Hadde også etpar skikkelig spisse vinkler med gjenstand rett i vinkelen. Det gikk greit.

Ingen kommentarer: