lørdag 6. februar 2010

Pipedyrspiseren...

Stikkord for dagens trening: Litt rundering, pipedyr i magen, brekkmiddel og oppkast...
-------------------------------------------------------------------------------------------

I dag var det trening på Dale. Jeg luftet Isi på ski i dag... og vips va det nesten 5 plussgrader - YES det funke!

Isi skulle rundere litt i dag. Jeg vil ikke gjøre så mye før jeg vet om tyroksinnivået er normalisert, men hun skulle få ca 6-8 funn og ha det gøy og løpe litt. Bjørn og Ronny gikk ut for å gjemme seg. Ola var på midtlinja.
Da hun først kom igang, etter å ha snust seg ferdig, gikk hu som ei "kula"...

Hu va så gira at hu slukte det ene nye pipedyret...!!!!

Vi fortsatte allikevel litt til og hun løp også av seg trekanten. Den hang og slang da hun kom inn fra den ene siden.
Stoppet etter ca 6-7 slag, også i tilfelle hun skulle bli dårlig og prøve å kaste opp pipedyret. Men hun såg ikke dårlig ud.
Dette har hun gjort en annen gang også, då kjempet hun og Odin om å få tak i ei lita pipeand. Vips va anda borte. Ventet og ventet på at hun skulle kaste opp, eller at hun skulle bli dårlig. Fulgte med på om det kom ut i avføringen eller om hun blei dårlig. Men ingenting skjedde og jeg trodde da kanskje at pipedyret enten ikke var spist (at det var forsvunnet på mystisk vis), eller at hun hadde revet det i stykker og at det var kommet ut, uten at jeg hadde sett det.
Vel, en måned etterpå, kastet hun det opp...

Ringte og snakket med ei venninde som er veterinær (Ane Merethe). Hun anbefalte å prøve brekkmiddel for barn. Jeg trodde salt også gikk an, men hun sa at det kunne være vanskelig å få dem til å kaste opp av salt.

Bestemte meg for å dra på apoteket og kjøpe brekkmiddel. Måtte helt til Klepp for å finne et apotek som hadde dette... Kjørte så hjem for å få i henne dette fortest mulig.
I tilfelle pipedyret hadde tenkt seg videre ned i tarmene. Fordøyelsen er jo så rask hos hundene og er pipedyret først kommet inn i tarmsystemet, får man det ikke opp samme hvor mye brekkmiddel man gir...
Forresten så var brekkmiddelet på resept, men heldigvis kunne Ane Merethe ringe inn og bestille til meg. Takk for hjelpen Ane, alltid godt å ha deg å spørre til råds mm.

Så kjørte jeg hjem. Gav Isi noen skiver + olje, slik at maten/oljen skulle være med på å dytte pipedyret opp. Så gav jeg henne brekkmiddelet. Brukte en stor sprøyte jeg fikk på apoteket og sprøytet det forsiktig inn i munnen. Det skulle visst smake dårlig... men Isi smattet og drakk det med god "appetitt"... He..he...
Så var det å vente på at hun skulle bli dårlig og kaste opp. Det kunne visst gå både 1-2 timer før det virket.
Men heldigvis, etter bare 30 minutter så jeg at Isi begynte å bli dårlig, hun siklet og ville ut på terrassen. Der la hun seg rett ned i snøen og da er hun dårlig. Like etter kastet hun opp alt i hopa! Mat, godbiter fra runderingen og ikke minst pipedyret - kom opp - like helt (selges for halv pris...).

Her er resultatet av brekkmiddelet:

Dette ble den korteste treningen jeg har vært på... Gjorde mitt og så stakk jeg..he..he.. Håper dere andre fikk gjort det dere ville gjøre, selv om jeg måtte dra!

Må nok også slutte å bruke de små pipedyra, og jeg som akkuratt har kjøpt mange nye. Har flere ubrukte liggende så hvis noen ønsker å kjøpe dem av meg - gi beskjed.

2 kommentarer:

Aud sa...

Det er jo noen fordeler med å ha en hund som sluker alt, til og med brekningsmiddelet :)

Tone sa...

Ja, det er aldri noe problem å få i henne medisin ol... uansett hvor vondt det smaker, så går det ned ;-)

Og det er jo en super forsterker da... godbiter, vel og merke - IKKE pipedyr... må nok skifte ut de små pipedyra med noen større, noen som vil bytte?