lørdag 27. februar 2010

Nye økter i en snødekt Vigreskog

Enda mer snø i dag enn det var forrige helg. Men i løpet av dagen begynte det så smått å regne..."O - LYKKE"!!!! Er våren i anmarsj?? :-)))

Isi mangler enda litt kondisjon, så jeg ville rundere i den lille løypa. De gode nyhetene er at svaret på blodprøven kom onsdag og hun har nå et tyroksinnivå innenfor normalen!!!! Det merkes på henne også, hun er mye mer livlig, runderingen går som "en lek" i motsetning til hva det gjorde i fjor høst og også pelsen er blitt mye tettere og bedre. De hårløse flekkene på beina er borte!!!
Dette begynte riktignok før hun startet på medisin og jeg er helt overbevist om at det er den nye fiskeolja jeg har gitt henne, som er skyld i det. Stresskløingen hennes er også borte-vekk!!
Denne olja anbefales hvis man har kløe - og/eller pelsproblemer. Den heter Dog vitality.

1 økt:
Det startet med at Isi fòr forbi første figurant, dro fremover mange hundre meter, langt der framme føyk hu over midtlinja og fant figuranten som lå ca midtveis på andre siden.... Veeeel - hun løper ivertfall ;-)

Fikk etterhvert juster henne noe og da gikk hun fint. Fikk etpar stopp da jeg ville ha henne ut i samme område hun tidligere var i, men der var en figurant, og etter litt "overttalelse" gikk hun ut - og fikk seg forhåpentligvis en "Aha - opplevelse". Hun gikk rett i lek. Jeg hadde ikke gitt figurantene godbiter, kun store, nye pipedyr. Når godbitene er tilstede, er hun ikke alltid like glad i å leke. Nå når godbitene var borte, lekte hun bedre, selv om hun en gang tok med seg lekegrisen inn. Jeg gikk stort sett på midtlinja og styret henne over på andre siden. Hun hadde noen blindslag i starten, resten funn. Siste funn oppå en stor stein helt i slutten av løypa. Her hoppet hun opp på steinen. Det er jeg veldig fornøyd med, det viser at "rett i lek" opplegget funker, hun tar ikke bittet på avstand, heller ikke når det forsåvidt ville vært fornuftig.

2 økt:
Plasserte ut Gro mot slutten av løypa og ville gå tomt dit. Hun løper litt "villmann" i starten og får noen stopp innimellom når jeg stopper henne og sender, men hun er lett å få igang igjen. Gro ligger på et vanskelig sted uten særlig trekk og Isi er i nærheten to ganger uten å finne henne. Hun får en lydpåvirkning og avslutter med det funnet. Ikke helt optimalt søk, men ganske bra.

Bilder tatt av Kaare:
Klar:

Ferdig- gå:

Passering:

Innkomst:

Runder:

Funn av Gro:
Her slenger merketrekanten bakpå rompa:Gro og Zack er klar:


Så tok vi lunsj og Kaare laget bål og Aud spanderte pølser.
Slæk spæsæ nordlændængæn pælsæ...he...he:


3 økt:
Denne økta var bare SUPER!!! Krissi, som ikke har sett Isi siden i fjor, lurte på om hun hadde fått ADHD...eller om hun hadde fått en overdose tyroksinmedisin...

På første slaget fikk hun en lyd, for å unngå at hun bare fløy villmann bortetter denne flate og åpne siden. Etterpå var det meningen at hun skulle gå etpar blindslag, men hun dro så langt fram på andre siden at det ble funn her. Så en blanding av funn og blindslag og hun gikk, nei løp som en gal...hele økta :-))) Veldig bra!

Da vi var ferdige litt før kl 17.00 gikk jeg først en tur rundt hele skogen og etterpå tok jeg på skiene og gikk en ny runde rundt. Isi trenger bedre kondisjon, og det gjør jeg også - vi planlegger langtur på Hardangervidda i juli. Så litt før kl 18.00 kjørte vi hjemover, godt fornøyde, både jeg og Isi.
Heldigvis klabbet ikke skia i dag. De glei fort som bare det, og ja det er gøy å gå på ski, men ikke så gøy at jeg ikke ønsker meg grønt gress nå!!!

3 kommentarer:

Krissi sa...

Åja, det va jo et nydelig blinkskudd! Tsk-tsk...

Det va knaillarti å se Isi i storform, uten tvil at medisinan har hjulpe godt på!! :)))

Tone sa...

Det var ivertfall gode pølser..tsk..tsk.. - takk Aud!
Kjekt å se deg på treningene igjen Krissi, håper formen blir slik at du kan være med litt utover våren :-)

Krissi sa...

Takk for det! :) Satser på det.