mandag 21. juni 2010

Samling på Tjørn en flott helg i juni

I helga var vi oppe på Tjørn for å trene og kose oss. Vi var 11 stk som inntok hytta :-)
Fredag var det regn og skikkelig vindfullt, oppimot storm i kasta.... "godt" jeg ikke var helt i form, så jeg slapp å gå tur... Frode S kom ganske raskt etter meg og Isi og Helle løp rundt og lekte og koste seg så det ble litt trim på dem ivertfall.
Resten av gjengen var samlet i 20 tiden og vi koste oss med middag og sosiale aktiviteter.

Lørdag var det flott vær. Sol, men en litt kjølig vind på morgenen. Heldigvis løyet det ganske mye utover dagen, og nede ved hytta var det "T-skjortevær" - herlig!!!

Vi fordelte oss litt og endel kjørte opp til Skykula for å trene spor. Jeg ville også trene litt spor, men ble igjen ved hytta.

Ronny og Ritva la ut 3 korte spor til Isi, der det var to kryss i hvert spor, med ulik liggetid.


Krissi og Snuppa runderer:

Ritva og Bizzo sporer. "Mor her er sporet"...

Mens vi ventet ble det gjort andre ting og jeg ville ha en kort økt med overværstrening også.
Jeg ville at figurantene skulle ligge på topper der ferten er litt "ommanidom" (dvs ujevn).

Første figurant slo hun på, på ca 300 m avstand. Hun måtte virkelig jobbe for å følge ferten, men etter litt leiting fant og meldte hun flott på Ronny.

På vei mot Ronny:

Hun får "stjele" de siste godbitene ut av "posen"... O - salige lykke, for en flat :-)

Neste figurant lå på den neste haugen ved veien. Jeg gikk på andre siden av vannet og i enden her slo hun. Avstanden var lengre her, ca 400 m fra der hun fikk ferten og til figuranten.
Kjekt med dette åpne fjellterrenget der man kan stå og se når hundene jobber. Også her brukte hun tid, for vinden skiftet og flere hauger/topper +steiner gjør at det blir litt skifte av retning.
Men hun fant og meldte fint på Ritva.

Her er Isi på vei mot figuranten, som ligger på den tredje litt store haugen i bakgrunnen:
Melding:

Kommer fint på plass med meldingen:

Etter lunsj var det tid for spor. De var blitt 5 timer gamle. Jeg ville at sporet skulle være ca 100 m før den første krysningen. Dette for at Isi skal ha en rimelig sjanse til å "feste seg på idferten" før det kommer en annen fert og forstyrrer.

Spor 1:
Her var krysningene like gamle som sporet + at her hadde også turfolk gått oppover i terrenget.
Isi fant sporet fint og durte i vei. Her var ingen sløyfer som indikerte krysningene. Isi jobbet bra og jeg så etpar ganger at hun sjekket ut "noe" men hun dro fint avgårde på rett spor hele veien og fant først en ball, så da visste jeg at første kryssning hadde vært. Vi leker litt med ballen, før vi går videre. Så finner hun slutten og jeg merket ikke noe særlig til kryss nr 2 heller.

Spor 2:
Her var krysningene ca 2 timer gamle. Her henger sløyfer slik at jeg ser adferden ved krysningene. Ved første krysning hadde hun et utslag oppover og jeg ser tydelig at her er det kryssning. Om det er "mitt" kryss eller turfolka, vet jeg ikke, men her drar hun kraftig i lina... Jeg står i ro og hun kommer ned og fortsetter sporet. Like etter finner hun slutten. Jeg funderer litt på hvorfor første kryssning gikk så bra, men den neste ikke. Kanskje lek med ballen har giret henne opp slik at konsentrasjonen blir mindre?
Jeg setter meg ivertfall ned og får Isi i dekk for å slappe av litt. Vi slapper av i 4 minutt før vi tar neste spor. Noen ganger går 4 minutt utrolig seint.

Spor 3:
Her var krysningene ferskest, ca 1 time før jeg gikk sporet, krysset Krissi over sporet. Det var også her sløyfer som markerte krysningene.
Her gikk det knallbra! Hun durte over første kryss uten nevneverdig interesse. Hun fant ikke ballen som lå rett etterpå som belønning og det var kanskje like greit? Hvis balllek girer henne opp så kan vi klare oss uten. Ved neste kryss gikk hun også knallbra med et lite utslag med hodet men fortsatte på sporet hun var satt på og fant slutten :-)).
Ser ut som om ferske spor faktisk er lettere å "skille ut" og ikke følge enn spor der krysningen var mer lik sporet i alder. Første spor gikk også bra og det tror jeg er fordi hun er konsentrert og rolig. Virker kanskje som om hun girer seg mer og mer opp etter hver belønning.
Kanskje jeg bør legge ut godbitdepoer som belønning etter kryss istedenfor gjenstander/lek?


Lørdags kvelden var det grilling på terrassen. Det var sol og fint vær, men bitte litt kaldt :-)

Vi koser oss i sola:

Søndag:
Det var litt overskyet først på dagen. Sola og varmen kom litt etterhvert. men utrolig deilig å slippe goretex klærne.

Jeg ville trene rundering denne dagen. Vil benytte sjansen når jeg kan ha mange folk på midtlinja, slik at det blir mest mulig likt en prøvesituasjon.

Her er midtlinjegjengen som skal se mest mulig ut som dommere....! (sjekk Aud sitt ansiktsutrykk he..he..)


1 økt:
Ritva og Aud var utstyrt med godbiter og pipedyr.
Startet med 4 funn. Kjørte melding på alle funna. To ganger hadde hun en liten "runde" før hun føyk avgårde. Dette skjer noen ganger når jeg stiller henne opp. Jeg tok figuranten med inn innimellom, selv om det er funn på neste slag. Det er jo ganske tydelig for hundene, når figurantene blir igjen, at det er funn neste gang på den siden.

Så hadde jeg tre blindslag og avsluttet med to funn. Vi runderte ca 350 m.

Isi i fin fart utover:

Vi har funnet Aud:

2 økt:
Vi var ikke fullt så mange nå, men jeg ville starte med blindslag så jeg hadde tre folk på midtlinja. Det ble 5 flotte blindslag. Langt ut og fin fremdrift. Så ble det noen funn på slutten (4 tror jeg), der de to siste var rett i lek med passering over midtlinja. Vi runderte litt lengre enn 1 økt, kanskje 450 m ;-) Syntes denne økta var best.


Melding:
Flere bilder her.

1 kommentar:

Aud sa...

Skikkelig dommermine :)