lørdag 9. oktober 2010

Ei fantastisk flott helg :-)

Fredag formiddag reiste jeg oppover til Tjørn. Gro hadde allerede reist torsdag kveld og Annette kom i 5 tia. Ein skikkelig jentetur ventet oss.Været var fantastisk. Sol fra skyfri himmel - nydelig :-)

Vi gikk en liten tur utpå ettermiddagen og koste oss etterpå i solveggen.
 Til middag laget Annette en fantastisk fiskesuppe, med scampi, laks, torsk, salsa, purre, mais, paprika, kvitløk og fløte.... gu så godt :-))  Og Annette bakte hjemmebakt focciabrød..nam..namm.

Lørdag: NRH hadde også trening her oppe denne helga. Jeg stod tidlig opp og ville trene første økta og deretter skulle vi jenter ut på tur.
Jeg fikk en god runderingsøkt her oppe. Kristin U og John var flinke figuranter. Startet med funn av John (melding). Så to blindslag før funn av Kristin. John gikk så framover og lå ved vannet.


 Et par videosnutter fra dagens trening, Isi er i slaget for tiden: Utfordringen når man sender figurantrer framover i slikt terreng er jo at hundene finner sporet på "midtlinja" og følger det fram og ut til figuranten. Dette strevde Isi mer med da hun var yngre, men det går mye bedre nå. Jeg klarer å rope henne inn/av sporet på midtlinja og få henne ut. Det gikk bedre etter at jeg en gang for noen år siden tok et skikkelig tak i dette. La masse spor oppetter midtlinja, som forstyrrelse, og figuranter ute på hvert slag. Tror jeg kjørte endel påvirkning også i starten. Dette gjorde jeg hver gang i denne type terreng der midtlinja er terreng/vegetasjon, ikke grusvei. Slik ble Isi mye bedre i denne type terreng!

Tilbake til dagens trening. Det ble noen blindslag før funn av John. Isi gikk knallbra. Langt og lengre enn langt på medvindsida og noe kortere på vindsida. Hun fant John, så et blindslag, før hun fant John på ny. Så funn av Kristin og funn av John - med melding, til slutt. John hadde lagt seg oppå en stor stein og Isi tok to runder rundt steinen før hun oppdaget John og meldte. Avsluttet der, ca 400 m. 

Etter treningen gikk jeg, Gro og Annette (+ hundene selvfølgelig) en deilig tur. Vi kjørte til parkeringen ved Skineldvatnet og tok stien oppover mot Skykula. Så gikk vi av stien, mot kanten av heia, der terrenget stuper ned mot Ørsdalsvatnet. Et mektig skue, og flott i dette nydelige været. Vi var ute på tur i 3-4 timer og det var en herlig tur i nydelig høstvær. Fjellet er fantastisk om høsten når været er så flott som denne helga  :-))

Flott i heia:
Isi poserer på kanten:Det er litt av en utsikt ned mot Ørsdalsvatnet:


Lørdag kveld var det en fantastisk flott himmel:


Inne koste vi oss med raclett og god vin :-)  Det var visst ikke bare vi som koste oss. Det var også et lurveleven fra taket (mellom 1 og 2 etasje)  i hytta.... Musene hadde fest og de pilte og sprang og krafset noe veldig.... Vi må visst sette opp noen feller nå, for det hadde også vært mus i stua og spist på den nye stolen... ;-/

Søndag våknet vi til et nydelig høstvær. Sol fra klar blå himmel :-)  Etter en deilig og lang frokost satte me opp
to musefeller med ost som lokkemiddel. Så gikk vi ut på ein deilig tur - i t-skjorta, så varmt var det :-)
Vi var ute i ca 5 timer og det var en flott tur. Flere bilder her.

På vei mot Stemmeheia:

Utsikten mot Helleland:

Vi hadde en laaaang pause:

Gro og Maja:

Isi slapper av:

Da vi kom tilbake kikket jeg inn i skapet under vasken. Der var det gått ei mus i fella.... Klaffen hadde falt ned rett i nakken på den så den døde nok momentant.


3 kommentarer:

Gro sa...

Håper det ikke er flere muser nå....... :( - det var ikkje kjekt å høre rabalderet der inne i skapet da jeg satt her alene i kveld og mus nr to idag gikk i fella.
Så helt momentant var det nok ikke nei. Takk og lov der var folk oppe som kunne hjelpe, for jeg turde ikke åpne det skapet alene. : )

Tone sa...

Uff, ja tenker nok det var dumt å høre på det rabalderet.... :-(
Lurer på hvor mange mus det er? Hørte du noe mer løping i taket om kvelden...?

Gro sa...

Har hørt løping ja, men ikke så mye som før. I dag har jeg prøvd spekeskinka i fellå, men ingen har "bede på".
Egentlig er jeg jo glad for det, men det er ikke så kjekt heller med de musene som tygger i stykker møblene, nå også den nye godstolen.