søndag 11. september 2011

Nytt hus og rolsespor på Sviland

Jeg hadde meldt avbud fra lørdagstreningen. Var ikke i form, forkjølet og vondt i halsen... og jeg har et "lite" oppryddingsprosjekt på gang også... Så jeg bestemte meg for å ta nok en lørdag med rydding og kasting av gammelt skrot som har samlet seg opp igjennom åra. Grunnen til oppryddingen er dette :-)

Min nye bolig i Kubbeberget:

Det er litt mindre stue enn jeg er vant til, men det går nok bra. 
Fordelene er at her er både peis, hage og terrasse:


Jeg gruer meg litt til all ryddingen og mye må kastes, men det blir nok bra å flytte også. Nå får jeg fin hage og det er like kort vei til jobb som jeg har nå (5 minutt å gå). Akkuratt det var litt viktig. Etter å ha kunnet gå til jobben de 15 siste åra, var tanken på å kjøre bil og sitte i kø... nei, orker ikke tenke på det engang... :-(

Men tilbake til lørdag: Jeg syntes litt synd på Isi som ikke fikk trening og siden jeg visste at retrieverklubben var på Sviland og trente spurte jeg søstera mi, Gro, om hun kunne gå ut et lite spor til meg der. Det kunne hun heldigvis - TAKK Gro :-)
Det ble lagt ut ca kl 09.00 og jeg reiste opp til Sviland i 2 tia. Da var jeg drittlei rydding og trengte litt frisk luft.

Sporet var ca 5 timer da jeg startet. Isi rolset fælt i starten og først gikk hun en retning, men veldig seint. Jeg lurte på om hun kunne ha funnet et gammelt spor? Det har vi jo trent mye på de siste månedene. Jeg bestemte meg for å gå tilbake for å prøve på nytt og nå rota hun fælt på andre siden av sløyfa... Men omsider så det ut til at hun fikk et spor og jeg fulgte på. Nå var det mer drag i lina ja, så dette var nok et ferskere spor. Det fortsatte opp i den høye barnålskogen. Hun sleit i visse partier og sirkla endel, et sted i sorpa så jeg tydelig fotspor, men der så jeg også rådyrspor... Isi gikk også av sporet rett før slutten, men hun fant det igjen da jeg gikk tilbake. Oppsummert fant hun 3 av 4 gjenstander + slutten, så det var bra :-)

Men sporloggen ser ikke så bra ut, egentlig. Selv om jeg slapp lina og nok gikk litt utenom sporet, så har Isi latt seg distrahere av "et eller annet" ser det ut til, spesielt i starten og før slutten. Maja (Gro`s golden) var med når hun gikk sporet, men Isi har ikke rolset så mye selv om hunder har vært med, så jeg heller heller mot at det kan ha vært rådyr. Eller kanskje Isi bare var ukonsentrert...??
I det partiet der Gro gikk en liten "bue" der var Isi ovenfor meg og sirklet seg framover og jeg gikk litt nedenfor, så her var nok Isi på sporet selv om jeg var et stykke fra.


Gro er blå og jeg grønn. Sporet starter i venstre kant.
Har sett bedre sporlogger ja:

4 kommentarer:

Aud Venke sa...

Gratulera med nytt hus. Det såg fint ut. Hage blir topp! Det er det einaste eg saknar...

Tone sa...

Det er hage jeg også har savna. Og jeg bestemte meg for at når neste valp kommer (vet ikke helt når det blir..), så skulle jeg ha et sted med hage :-))

Gro sa...

Hage er kjekt det, så lenge der ikke er bed å holde fine, he he. Ikke sant Tone? (etter å ha sett i balkongkassen din i dag, he he)

Tone sa...

Hmm... ja det er visst blitt litt sånn "villhage" i kassen min i løpet av sommaren :-/