tirsdag 22. november 2011

Leteaksjon på Røyneberg

Tidlig mandags morgen (ca 06.40) ringer alarmtelefonen. Det var ei eldre, dement dame på 74 år som var savnet fra Sørnes/Røyneberg. Da var det bare å komme seg opp og gjøre seg klar.
Fikk varslet jobben. Heldigvis jobber jeg i kommunen så jeg får lønn de dagene jeg er ute på leteaksjon. Det er ikke alle som får det. Noen må ta ut ferie/avspasering eller permisjon uten lønn... Slik bør det ikke være når vi er ute og leter etter noen som er savnet.
Dette fikk jeg faktisk formidlet til en journalist som var veldig "på hogget" mens vi ventet på info på oppmøtetstedet. Det jeg fikk sagt lå også ute på nettet (Stavanger Aftenblad) noen timer, til det ble byttet ut med nyere info om leteaksjonen.

Det var bare meg fra NRH, og det var uvant, da jeg ankom. Fikk litt info fra noen røde kors folk, men alt var litt i oppstarten og politiet var heller ikke kommet enda.
 Frode kom ei stund etter meg og jeg fikk vite at Gro Elin kom for å være i ko.

Min første søketeig ble ved en skole i nærheten, samt turveier/gater i området. I starten gikk det greit å søke rundt skolen, men på slutten begynte elevene å komme og da ble det verre.

Bilde fra NRK avd Rogaland.
Gro Elin og Bjørn studerer kartet:

Heldigvis var jeg da nesten ferdig og etter samråd med Gro Elin tok jeg noen veier rundt skolen og jobbet meg tilbake mot ko. Her var lite folk og biler ute enda så Isi gikk for det meste løs.
Etter over en times søk var jeg tilbake ved ko og fikk nye søkeområder.
Det var også kommet flere fra NRH. Steffen, Bjørn og Sylvelin og litt senere kom Paul og byttet med Gro Elin, som måtte på jobb.
Vi lette og lette, det gjorde alle søkemannskapene. Vi syntes det var rart at hun ikke ble funnet, men sprek som hun var, kunne hun ha gått langt.
Litt utpå dagen kom det inn melding om at en eldre dame var sett i en hage, på Stokka!  Det er ganske langt fra Røyneberg til Stokka.... Alle bilpatruljer ble sendt dit og omtrent samtidig fikk Paul (beredskapsansvarlig) en ny varsling om en leteaksjon i Egersund.

Det ble vurdert at 4 hundeekvipasjer dro til Egersund. Jeg ble igjen her og ventet på meldingen om at dama var funnet på Stokka. Men vi fikk en ny beskjed... Hun var borte vekk, fra hagen og var ikke i gatene rundt. Hun var sett gående i retning Missisippiskogen ved Stokkavannet. Jeg ble bedt om å kjøre til Stokka og søke i/rundt skogen der og opp i gatene mot der hun var sett.
Holdt på med det en times tid da endelig beskjeden kom. Hun var funnet i god behold oppi en av gatene her på Stokka. Puuhh... Det var en gledelig beskjed :-))

Stavanger aftenblad dekket saken.  Og dagen etterpå kom diskusjonen om man burde utstyrt demente med gps.

3 kommentarer:

Gro sa...

Ikke så dumt med GPS på demente nei. ; )
Så bra hu blei funnet til slutt. Tenk at hun har gått selv helt fra Røyneberg, utrolig!!!

Liv Vihovde sa...

GPS hadde vært en god ide, men tviler på at det er så mange demente som er så spreke som denne damen!!

Tone sa...

Ja, hun har gått langt... Det er nok ikke så mange som er så spreke, men det er mange som rolser seg vekk...

Vil tippe at ca halvparten av alle leiteaksjonene vi er med på er etter demente.