søndag 30. desember 2012

Oppsummering 2012

Takk for "det gamla" og vil også ønske alle et riktig godt nytt år!!! 2013 - here we come!
Det blir helt sikkert et spennende år!

Her kommer en liten oppsummering over hva vi har holdt på med,
spesielt ift NRH trening, i  2012:


Januar:
Flyttet inn i nytt hus den 10 januar!!! Det var strevsomt, men herlig å være på plass. Isi har fått hage å boltre seg på.
Ingen leiteaksjoner i Sør Rogaland i januar.


Februar:
Ettersøkningstreningene er godt i gang. En treningskveld på Dale, like etter at vi kjørte hjem, skjer det et grusomt drap der. Ekkelt å vite at vi var så nær, og flere av oss som var der, blir kalt inn til politiavhør.
Sporsesongen starter og Isi går et 20 timer gammelt og ukjent spor. Sporleggeren hadde også hund med seg. Det er noe hundene våre må takle, siden vi innimellom leter etter folk som har hund med seg, f.eks jegere.
Leiteaksjon på Madland, der to damer og flere hunder var savnet. De ble funnet i god behold av Røde kors.

Isi går et 20 timer og ukjent spor:


Mars:
Godt igang med barmarkstreningen. Trent både spor, bl.a. spor i stiv kuling i åpent landskap... (det er interessant...), lange overvær, runderinger og søk i bygg. Har også fått trent på å sende Isi på «vanskelige steder», f.eks opp eller ned bratte skrenter, samt inn i bygningene i Ølbergskogen.
Dioet arrangerte også årsmøte, årsmøtefest og A fest for Steffen og Betzy.
Vi arrangerte også årets første A prøve og jeg var med å dømte.
Leiteaksjoner på Preikestolen og på Gausel. Her gjorde Kaare funn av den savnede, dessverre var hun omkommet.

En liten snutt fra et overværssøk på Tjessheim i sterk vind og pøsregn:

April:
Vi fortsetter treningen på gamle og ukjente spor. Isi gikk bl.a. et spor på 18 timer etter to sporleggere, samt andre typer utfordrende spor: spor i beferda skogsområder/bråstein og flere eldre spor (over 15 timer).Vi trente også på rundering og overvær og ulike momenter, som f.eks «kjeks-spisende figurant»...og søk i steinurer.
Dømte flere A prøver og det var leiteaksjoner i Kvernevik og på Åna.
Treningsfri og påskeferie på Helgøy i Sjernarøyane.

Hyttekos i påsken:


Mai:
Var ansvarlig for dioens pinsesamling på Tjørn. Isi hadde operert ut ei brukket tann noen dager før, så hun fikk ta det litt rolig disse dagene. Det var øvelser for både nybegynnere, B – og A ekvipasjer. Og vi fikk besøk av seakingen. De som ikke hadde vært inni helikopter før fikk prøve etpar ganger og planen var også at noen skulle heises opp og ned. Men så fikk Seakingen et oppdrag, og der fòr de avgårde. Men vi koste oss med mer trening og grilling om kvelden!
Vi trente flere gamle og ukjente spor. De fleste går bra og Isi finner slutten.
Leiteaksjoner i mai: Det er atter en gang en leiteaksjon på Preikestolen, en på Ålgård, en på Tau og en i Søgne. Det var Isi og jeg som gjorde funn av ei ung jente i Søgne. Det er en herlig følelse når vi kan være med å redde et liv. Det gir motivasjon til alle de tusenvis av timer vi legger ned i arbeidet for redningstjenesten i Norge!

Pinsesamlingen:
(bildet er tatt av Beate)


Juni:
24 timer ukjent spor! Det gikk bra og vi fant slutten. Fortsetter på å trene gamle spor. Hadde etpar til gamle- og ukjente spor i juni. Det er gøy å trene spor!
Deltok på representantskapsmøtet til Norske redningshunder i Oslo.
Ingen leteaksjoner i juni.

24 timer og ukjent spor, her finner Isi slutten:Juli:
Det var en travel aksjonssommer. Hele 3 leiteaksjoner på Karmøy.
Var også på ferie på Tjørn og på Helgøy. På Tjørn gikk vi lange turer og jeg fikk også trent litt på gamle spor. På Helgøy trente jeg litt overvær/teigsøk, samt spor etter Gro og Maja.


Sommerferie!


August:
I august er det dioens årlige høyfjellsamling på Dyranut som står i fokus. Utrolig kjekk samling i flotte lokaler, god mat og masse flott (og flatt!) treningsterreng. Herlig! Her kan vi utfolde oss på laaaange spor og overvær der hunden får ferten på skikkelig lang avstand. Opp mot 1 km har jeg fått de første tegna, fra Isi, om at hun fikk ferten av figuranten!
Ingen leteaksjoner på oss i august.

Overværstrening på Dyranut.
Isi er på vei rundt vannet, ca midt i bildet:


September:
Det nærmer seg regodkjenning for Isi og meg. Vi trener derfor endel rundering i september. Både lange og korte økter. Med mange og få funn! Trente også litt spor, bl.a. et langt og utfordrende spor ved Bjerkreimsenderen, som Ghita la ut. Der fikk vi virkelig testa oss... med sau, tåke, bratte skrenter og en «vimsete» sporlegger... Men jeg og Isi er et godt team. Jeg gir meg ikke og heldigvis er Isi tydelig når hun finner sporet igjen. Vi hadde et sportap på bortimot 30 minutt... Så slutten finner vi omtrent på hvert spor!
Deltok på en leteaksjon i Egersund.

Rundering i tetteste Vigreskogen:

Og i åpent terreng på vindfulle Tjørn:


Oktober:
Trond hadde laget egne treninger for de A godkjente: «Spesial A trening»! Bjørn og jeg var først ute. Vi søkte i en stor garasje på 4-5 etasjer, og gikk spor på grus/i beferda område på Forus industriområde.
14 oktober bestod vi også 2.re godkjenningen! Full klaff for både spor og runderingen. Herlig å være ferdig og begynne å trene praktisk igjen!
Jeg var også ansvarlig for høstsamlingen på Tjørn og vi koste oss med trening og sosialt fellesskap.
Leiteaksjoner: På Klepp, Hjelmeland og i Sandnes. Vi hadde også en utkalling til en leiteaksjon i Telemark, men der ble den savnede funnet omkommet før vi kom oss avgårde.

Regodkjenningen i boks:November:
Nå som mørket har senket seg, kan vi trene litt andre steder enn vi vanligvis gjør. Det kan også være verre å komme seg til treningstedene litt lengre unna, pga snø og uvær...
I november har vi trent i Sandvedparken i Sandnes, et parkområde med mye folk, men også med artige gjemmeplasser som oppi lekeapparater, inntil store bygg og i nærheten av turstien. Vi har også vært på Orrestranden (i sanddynene) og trent spor i beferda område/grusveier i Melsheia. 
Vi deltok også på en stor FORF øvelse i Sørmarka. Der gjorde vi funn i en hage :-)
Leiteaksjoner i Flekkefjord og på Randaberg/Golfbanen ved Stokkavatnet.Desember:
Tradisjonen tro hadde vi juletrening med grilling på Alsvik tidlig i desember. Dette ble også starten på Paul`s A fest, som foregikk i tømmerhytta i Arboretet. Veldig koselig tradisjon dette. Kjekt at folk stiller opp og gjør dette til en fin markering for de som godkjenner.
Det har vært snø omtrent hele desember (må være første året på leeeenge at snøen har ligget så lenge...), så vi har trent overvær og søk rundt hytter oa på bl.a. Alsvik.
Det var også leiteaksjon i desember: På Osli/Melsheia i Sandnes.
Desember 2012 huskes vel best ift all snøen, vinden og regnet vi har hatt. Julestemning med masse snø og snøstorm fra 12.12.12 og til rett før julaften. Da regnet alt vekk og det ble en våt jul og romjul.

Men det er også godt med litt juleferie. Første jul i nytt hus er jo spennende og vi koser oss med fyr i ovnen og turer i stormene som har herjet Rogaland i desember!
Jeg har også bestemt meg for at neste år kommer det en ny liten valp i hus. Det blir spennende!


Ingen kommentarer: