torsdag 31. januar 2013

Rundering og rar pust...

Lørdag var vi i Vigreskogen og runderte. Det var et skikkelig uvær... blåste og sluddet/regnet. Iskaldt.. Men i bevegelse holder vi oss gode og varme.

Isi startet med 4 funn, (rett i lek) deretter tomslag, ca 20 stk, før hun fant Ghita. Hun gikk først forbi Ghita, men hun trakk fram og da ble det funn.

Det som var litt spesielt denne økta, var at Isi begynte å puste på en rar måte da hun løp... Men hun virket ikke dårlig, bare fortsatte å løpe, men hun pustet liksom litt tungt. Rart, ikke hørt den lyden tidligere. Da hun fikk to minutters pause etter alle blindslaga, mens vi ventet på at Ghita skulle trekke fram, roet hun seg og den rare lyden stoppet. Hun virket ikke trøtt etter økta, enda hun runderte ca 500 m, det var bare den pustinga som bekymret meg litt. Men på vei tilbake pustet hun helt fint og sprang glad og lykkelig med ballen.

Neste økt ville jeg starte med blindslag. Hun blir jo ikke like gira da, som når hun har 4 funn på "speedrundering". Og hun pustet ikke like rart nå, men jeg hørte litt tendenser til litt "hes" pusting. Tok en kort økt bare, men hun virket heller ikke nå slakk eller syk.
Har heller ikke hørt den lyden hjemme el på tur. Runderte jo litt forrige lørdag også, og da var hun helt fin.

Søndag på tur, testet litt og hun ble holdt og løp til meg, men da kom det ikke noen rar lyd.Rart. Var det bare et engangstilfelle lørdag? Hadde hun fått noe i halsen..?


Rotveltet på Sviland:

Så var jeg på Sviland på tirsdag for å gå tur. Etterpå lekte jeg litt med kongen (og med Isi da...), og da giret hun seg opp og da hørte jeg den lyden igjen. Den kom ikke fordi hun ble anpusten, men fordi hun ble gira!

Da bestilte jeg tid hos dyrlegen torsdag og der var vi altså i dag.
Hun lyttet på både hjerte, lunger og i halsregionen. Alt var bare bra. Hun skrøt av at hun var så flott til å være 10 år, sterkt og godt hjerte og bra lungelyd, fin pels og i god kondisjon :-)

Hun fortalte at hunder har en slags "flapp" som er i halsen og den blir ofte litt slakkere når de blir eldre. Det er bla denne og at den blir slakkere, som kan gjøre at hunder snorker mer. Den kunne også gi rare pustelyder. Hun lyttet på halsen og hørte en slags "klikkelyd" som fortalte henne at denne flappen ikke er helt stram lengre... Den kunne også bli påvirket av vått og "varmt" vær. Kulde og kaldt vær gjorde at den holdt seg strammere. Også ytre ting kunne påvirke som allergener, støv ol.

Jeg får følge med og jeg skal ta pulsen hennes ved hvile og ved aktivitet og se om det endrer seg framover.
Er glad det ikke var noe verre, selv om jeg ikke var så veldig bekymret... Hun virket så frisk og rask, spiser godt osv at jeg trodde ikke noe var alvorlig galt, men godt å få det bekreftet.

Ingen kommentarer: