torsdag 10. oktober 2013

Rundering i mørket

Onsdag kveld var Emmas første rundering i mørke. Vi var i Vigreskogen. Lite vind men en fin kveld :-)
Litt rart å venne seg til mørket nå, jeg snublet og skjeinte ut av midtlinja, som ikke er så lett å se... Men blir vel vant med det igjen, for nå venter noen lange mørke måneder... 

Jeg hadde først 4 funn, der jeg startet rett ved bilene og gikk innover asfaltveien mot "Lilleskogen". Dette er terreng vi vanligvis bare går rett forbi, på vei til løypene...

Jeg holder nå på å gi Emma erfaringer med at det er folk overalt hvor jeg sier "Runder" og i alle mulige typer "terreng". Derfor ville jeg ha funn her.
På første slag fikk hun en lydpåvirkning, løp raskt ut og etter litt leiting fant hun Gry. Neste slag ble uten påvirkning. Løp rett og fint ut og fant Kjell Ove. Så lå Gry tvers over marka, like ved den lille "pytten", så her fikk hun også en lyd.
Brukte litt tid på å finne henne, men søkte bra og fant Gry igjen. Brukte kun godbiter på disse 4 første funna, fordi hun skulle få løpe seg litt varm, før ballleken kom. Ball er gøy, men det er lett å skade seg hvis hunden kaster seg rundt... Det beste er å kun trille ballen på bakken og ikke kaste høyt opp i lufta.

Siste funn her "ute" ved veien, var det ikke påvirkning og Emma løp veldig bra ut og gjorde funn. Jeg gikk ut og hentet henne på hvert av disse 4 slaga.

Så flyttet vi oss til "Lilleskogen" og da ble jeg værende på midtlinja og trente passeringer. Nå belønte Gry med biteskinn og tennisballer. Biteskinnet var gøy i starten, men så ble ballene gøyest.
Fikk noen fine passeringer og mørket gjorde ingen forskjell. Hun løp fort som en rakett i mørket. Greit med lys på henne for da kunne vi se hvor hun var omtrent hele tiden. Vi nærmet oss slutten på løypa, da Kjell Ove var tom for godbiter. Han kom inn, og Emma fikk et planlagt blindslag på den siden, før vi avsluttet med funn på Gry igjen! Veldig fornøyd med den lille "surikaten" :-)


Kos og godis hos figuranten er kjekt! 

2 kommentarer:

Lise sa...

Klar over at en redningshund må kunne lete i mørket. Men lurer likevel på, hva gjør man for å unngå skader ved mørkerundering? Varmer dem opp godt (som beskrevet her), og lar det stå til, eller noe annet?

Tone sa...

Hundene klarer seg godt i mørket. Det er vi mennesker som sliter, snubler osv... Så man gjør ikke noe spesielt ved mørkerundering, annet enn at det alltid er lurt å varme opp hundene for å unngå skader.

Grunnen til at jeg nevnte oppvarming og godbitbelønning istedenfor ball, hadde ikke noe med mørket å gjøre. Det var pga at jeg ikke fikk varmet opp før vi startet... Hadde gjort det samme hvis det var lyst :-P
Men det beste er å alltid varme opp før man skal ha sin økt, spesielt i krevende terreng, noe det ikke er i Vigreskogen... Men skader kan jo komme hvorsomhelst.

Vi har utrolig lite skader egentlig, men det skyldes kanskje mest flaks enn god oppvarming...??