tirsdag 5. november 2013

Sportreningen fortsetter

Vi fortsetter med å trene spor framover. Både asfaltspor, grusspor og skogsspor. Det blir ca 10 - 12 spor ila uka, både asfalt - grus - og skogsspor.

Testet et "B spor" (skogsspor) her på mandag, og det gikk strålende. Sporet lå i en time og var 500 m. Hun fant alle depoene med godis og tok vinklene bra. Jeg tok med GPS når jeg la ut sporet, for ikke å henge opp så mange sløyfer, men allikevel ha kontroll på hvor jeg gikk, men så glemte jeg å ta den med når jeg gikk sporet... Noen sløyfer var det og ellers måtte jeg stole på hukommelsen og hunden og det gikk bra, for hun er mer nøye nå. Lengden var heller ikke noe problem, dette er vel det lengste sporet hun har gått til nå. Hun jobba bra hele sporet til endes. På skogssporene legger jeg ut en slutt (godbiter i boks og et pipedyr, ball el lign).


 Det har hjulpet med en periode med godbiter i sporet. Gjenstander var det ikke, for der er hun ikke helt klar til å ha de i sporet ennå. Jeg lufter omtrent alltid godt før jeg går skogsspor og da får også sporet liggetid på mellom 1 - 2 timer.
Jeg prøver å tenke på det Tobias sa, om å utfordre dem litt i sporet. Feks gå oppå steiner og ellers bruke fantasien. Det er jo noe jeg liker og gøy å kunne gjøre dette med Emmas spor nå :-)


På asfalt jobber jeg med kort line og har fokus på vinkler og "utfordringer" som feks opp en trapp ol. Tråkker ekstra opp i vinkelen, og ev en godbit rett før vinkelen/ev drar godbiten langs bakken, rett før/i vinkelen. Belønningen (sauefilla) blir kastet foran henne, ev at jeg klikker og gir godbit, og jeg belønner flere ganger ila et spor på mellom 100 - 200 m. Legger ikke ut noen slutt. Bruker kritt men prøver å memorere og huske og ikke alltid gå på hvite striper ol. Disse sporene går jeg rimelig ferske.

På grussporene lager jeg "slangespor" der jeg lager merker i grusen for at jeg skal se hvor jeg har gått. Dette for å gi henne erfaringer på at spor ikke alltid går rett fram.
Kort line her også og jeg holder godt igjen slik at hun ikke kommer langt fra sporet hvis hun går av. Det var vanskelig første gang, for spora har gått mye rett fram på asfalt og grus...
Men på en stor grusbane på Hundvåg, la jeg 3 stk slangespor og det gikk bedre og bedre for hver gang! Grusspor har ligget opp mot en time, men oftest gås de raskt for det kommer som regel mange forstyrrelser på disse banene...

Skogsporene prøver jeg å få litt lengde på nå. Etter en periode på etpar uker med ca 10 - 12 korte spor pr uke, med godbit i nesten hvert tråkk + ro og godbitsøk før start, så er hun blitt roligere.
Her bruker jeg vanlig sporline og slipper henne lengre fra meg. Hun settes ennå rett på sporet, for oppsøk har vi ikke trent på. Metoden til SWDI om å vente med dette til et senere tidspunkt, følges. Dette skal jeg gjøre senere.
Liggetiden er som regel 1 - 2 timer, men det blir så tidlig mørkt nå, så det varierer med når jeg slutter på jobb... På lørdagene/ev søndagene kan liggetiden bli lengre. Hun har jo gått et 15 timers spor også, en gang på Tjørn, samt prøvd litt på et 24 timers en gang.


Vi leker med pipedyret som lå i slutten:


Og så har jeg meldt meg på ei ukes sommerkurs i 2014!!! 2 dager sportrening med Tobias og Jens fra SWDI som instruktører, 1 dag  "Leketrenings-kurs" med de samme to og 2 dager med rundering med Morten Egtvedt som instruktør. Gleder meg :-)

1 kommentar:

Lise sa...

Gøy å lese Tone. Sommerkurset hørtes jo spennende ut. Proppfull av inntrykk etterpå tenker jeg.