torsdag 16. april 2015

Rundering en fin kveld

Onsdag var lag 2 på Sviland 2, der med caravanparkeringen. Ville sjekke om dette terrenget er greit for oss å bruke nå, med tanke på hvor mye andre folk det er der. Det gikk helt fint! Vi så en mann med hund og etpar stykker til som tydeligvis leita etter en turorienteringspost. Og terrenget her er jo fint, med flere muligheter for både spor og rundering!

Da det ble Emmas tur startet vi med et funn rett i belønning, hun løp som en gal....derretter var planen etpar tomslag, men Emma fant neste figurant med en gang på andre siden.
Etterpå ble det blindslag og jeg jobbet med å få henne til meg på midtlinja, og ikke bare å ruse bortover midtlinja, der det tydeligvis er fristende muligheter for sporløsninger... Det gjorde hun ikke i dag, så det at jeg belønner henne på midtlinja innimellom har fungert bra.

Det ble vel en 5-6 blindslag før hun fant siste figurant, høyt oppe i skråningen på høyresiden. Hun tok løsbitt her, men slapp det da hun hadde kommet rundt og inntil meg. Så ut igjen og samme skjer på nytt. Da fikk hun ta fastbittet, for figuranten hadde ikke flere løsbitt. Hun spytter ut fastbittet i det hun kommer inn på siden, noe hun ikke gjorde tidligere. Da hadde hun ofte fastbittet med seg ut igjen til figuranten. Jeg har nok "tillatt" det noen ganger tidligere, for hun holder jo fint helt inntil meg, så jeg får se om jeg gjør noe med dette etterhvert. Akuratt nå er jeg redd for at det vil skape frustrasjon og da kanskje feilmelding, så jeg får heller ta den runden hvis jeg må, senere. Har fått tak i løsbittslanger - TAKK Bjørn, som ligner på fastbittet, så får se om det også kanskje hjelper.

 Her har fotograf Trude fått et bilde av akuratt hvor hun spytter ut fastbittet:

Avsluttet med 3-4 momenter ift å holde fast løsbitt. Først ut til Cecilie og nå holdt hun selvfølgelig fint helt til jeg sier vis, og jeg venter en god stund, fikler med båndet/fester påvisningsline. Deretter 3 ganger til der hun bare løp fra Cecilie og inn til meg med løsbittet, holdt fint alle gangene og har fått mye mer ro i rumpa når hun kommer inntil, så hun har forstått opplegget.


Vi hadde noen morsomme figuranter denne kvelden... :
(godt noen samler inn potensielt farlige gjenstander...)


Video av Cecilie og Click som trener innkalling i runderingen:


Video av bjørn og Kaizer som trener melding:

Ingen kommentarer: