mandag 27. april 2015

Spor i tåkeheimen....

Lørdag var vi og trente spor ved Holmavann, Høgjæren. Flott terreng men denne dagen lå alt svøpt inn i et tett tåkehav... det var surt og kaldt. Regnet og blåste.Først la vi ut spor for hverandre. Det tok litt tid, for de fleste ville benytte sjansen til å gå lange spor, når vi først har terreng nok til det. Etterpå satt vi inni et tilbygg der, og fikk tak over hodet ivertfall, spiste litt og drakk varm drikke, men det var så kaldt...
Etter 3 timer klarte vi ikke mer og sporene ble gått. Paul hadde gått rundt Holmavatnet og sporet var 2.2 km. Det gikk egentlig veldig bra. Noe sirkling der terrenget var våtest, men Emma var flink og fant sporet igjen hver gang.
Det var litt utfordringer i sporet, bla opp til en grusvei/traktorvei, igjennom en port, senere over et høyt gjerde der Emma måtte løftes, godt hun ikke er mer enn 25 kg... alle myrene var også litt utfordrene, men Emma taklet alt dette veldig bra!
Da vi nærmet oss slutten, dvs de siste 100 m, fikk vi problemer fordi en annen sporlegger må ha misforstått hvor det var ledig terreng. For det var både krysninger og den andre sporleggeren hadde gått midt i sporet til Emma, det gikk nemlig da på en sti... Hun fant bl.a. slutten til det andre sporet, og klarte ikke finne igjen sporet til Paul. Han trodde også at vi da hadde gått forbi Emmas slutt, så Emma og jeg lette bakover, men der var det jo ingen slutt.

Så vi måtte ha hjelp til å finne slutten! Men resten av sporet, altså 2.1 km før dette gikk veldig bra og sporloggen viste at hun hadde vært nøyaktig her, veldig bra! 
De siste 100 m var ikke Emma eller min feil at vi ikke klarte, det er slikt som skjer, men surt at hun ikke fant slutten på ordinært vis, hun hadde fortjent det! Heldigvis fant hun siste gjenstand rett før dette rotet, så hun fikk en fin belønning etter å ha sporet 2 km :-)

Det var godt å komme hjem og ta seg et deilig varmt bad!!!

Ingen kommentarer: