søndag 21. februar 2016

Runderinger i Vigreskogen

Onsdag var lag 2 i Vigreskogen. Emma og jeg ville rundere i Storskogen, ned til "krysset" ( nesten 500 m). Plasserte ut figurantene slik at Emma ikke fikk "spor" på midtlinja, det funket veldig bra!

Først ble det 5 blindslag, så fant hun første figurant. Deretter ble det 7 blindslag før siste figurant(er) ble funnet. Vi hadde med oss Sofia i dag, som var på sin første NRH trening. Hun var figurant sammen med Nina, så der fikk vi funn og melding på to stk sammen :-)
Emma var veldig motivert og løp ut på gode slag, veldig godt fornøyd med økta i mørket.

Lørdag var det også runderingstrening i Vigreskogen, 10 stk totalt, så vi var 5 i Storeskogen. Emma var nest siste hund ut, slik at det ville være mye tråkk langs midtlinja.
Planen var å rundere 800 m med 3 figuranter. Ville ha funn på første slag, de andre to visste jeg ikke helt hvor var, kun at en skulle være gående på slutten av løypa og en annen være ca halveis.

Vi startet med funn av Ola, deretter ble det 13 blindslag før vi fant Cecilie på ca 450 m. Så ble det nye 10 blindslag før sistemann, Tom Christian, ble funnet i rask gange!

Emma var veldig flink i dag, hun runderte skikkelig bra, gode slag, framdrift, god kontakt med meg på midtlinja, kun en gang løp hun over på andre siden uten at jeg så det..., hun hadde gode meldinger og god motivasjon. Artig å rundere med denne hunden, hun er så ivrig og flink. Vi brukte kun 25 minutt fra start til siste figurant var funnet. Hun fikk forresten et "bonusslag" helt til slutt, her fikk hun gå direkte i belønning!

Funn av Cecilie halveis:


Andre økta delte vi oss mer opp, og Tom Christian ble med meg og trente på funn og melding på figurant i mastene oppe ved krysset.
Vi startet med et blindslag, deretter et "vanlig funn", så gikk Tom Christian bort til den første masta og klatret 2 m opp. Jeg gikk inn til midtlinja og Emma fikk et blindslag på andre siden, før jeg sendte henne mot masta. Hun løste det veldig bra, fikk ferten litt bortenfor masta, sirklet rundt masta noen ganger, før hun stoppet, kikket opp og fikk øye på ham. Deretter ristet hun seg, tok fastbittet og kom inn. Veldig bra!
Så gikk vi bort til neste mast. Her fikk hun lydpåvirkning for hun hadde klart å få med seg hvor han gikk ut, og jeg ville ikke at hun skulle løpe og finne sporet. Dermed ble det lyd og rett på masta. Hun gjorde omtrent likt, sirklet litt rundt, tittet opp og fikk øye på ham, ristet seg og tok så fastbittet! Veldig bra!

Ingen kommentarer: