onsdag 17. februar 2016

Sporformen til Emma er bra!

Endelig litt trening igjen! Først hadde jeg en "NRH-fri-lørdag", der jeg fikk gjort reint i hele huset ++
Så gikk det ei uke og jeg lå plutselig strekk ut med influensa.... Var skikkelig dårlig og ennå er kroppen slakk, det sitter lenge i   :-(
Isi fikk ikke noe særlig tur i sykdomsperioden, men Emma var med min søster, Gro, ut på tur flere dager. Jeg klarte også å gå litt selv etter 5 dager, men da var 30 minutt nok...

Men på lørdag våget vi oss ut på trening. Det var meldt sol og ikke for mye vind, men det var litt kaldt, etpar kuldegrader. Jeg fikk ivertfall ta en økt med spor tenkte jeg.

Nydelig vær og sporterreng, selv om all vegetasjon er brun:


Turen gikk til Holmavann, på Høgjæren. I det fine været var også mange andre folk ute på tur, men de fleste går på stiene inn til Synesvarden og Steinkjerringa.
Først gikk jeg ut et spor til Gry, det ble litt over km, og jeg kjente jo at jeg hadde vært syk, var ganske gåen etterpå.
Vi ventet i ca 3 timer. Emmas spor var på 1.3 km. Det gikk veldig bra. Hun fant starten og dro i vei nedover myra. Hardt i bakken, heldigvis for meg. Vi kom til ei stor grøft med vann i, og jeg husket at Gry sa noe til meg før jeg gikk om den grøfta, men jeg hadde glemt hva hun sa... Emma dro til høyre og fulgte langs grøfta ca 30 m. Så stoppet hun, lette etter spor både hit og dit. Jeg stod da bare rolig og lot henne jobbe. Hun sveipet også over grøfta men var raskt tilbake. Så begynte hun å gå tilbake der vi kom fra og fortsatte til venstre langs grøfta. Etter 40 m hoppet hun over og ikke så lenge etter fant hun en gjenstand!!!
Jeg forstod da at Gry hadde gått til venstre ved grøfta, og var glad at Emma fant sporet igjen.
Det jeg ikke visste før jeg snakket med Gry etterpå, var at hun faktisk hadde gått til høyre først, for så å se at hun ikke kom over grøfta. Så hadde hun gått tilbake igjen og videre mot venstre. Så Emma gikk faktisk akuratt slik Gry hadde gått, det var ganske kult å få vite sånn etterpå... !!

Hun fant også 4 eller 5 gjenstander og slutten, veldig fornøyd med Emmas spor, hun begynner å bli veldig god på spor nå. Jeg var imidlertid ganske gåen da vi kom til slutten, får bare håpe at slakkheten gir seg snart.

Starten på sporet til vi fant første gjenstand:

Et lite klipp fra sporet/ved grøfta:

Sporloggen. Gry er grønn, jeg gul:: Jeg kom over en gammel film med Emma rett etter at jeg startet å legge gjenstander i sporet. Hun var helst interessert i å dra videre, hun var skikkelig sporsugen og gikk glatt over gjenstander. Da startet jeg å lære henne at gjenstander i spor er kjempekult!!! La ut korte spor med mange gjenstander - og super belønning på hver gjenstand og ingen sluttgjenstand/godbitboks. La også ut noen spor der jeg gikk 10 -20 m rett ut, la ned en gjenstand og gikk rett tilbake igjen i samme spor, altså det var ikke noe spor videre etter gjenstanden.
Og det tok ikke lange tiden før hun skjønte at gjenstander som bringes til meg, det er superkult: balllek, drakamp, veldig gode godbiter, pipegriser osv.

Her er et slikt spor, med gjenstand i slutten og ikke spor videre. 
Farten er ikke akuratt høy inn... og kasteferdighetene mine er nå såsomså...
(februar 2014, Emma er her 11 mnd)

Her er fra et spor den vaskelørdagen, hjemme i haugen rett ved huset. 
Jeg la ut sporet på morgenturen med hundene, så vasket jeg i 4 timer og gikk sporet etterpå, 
nå er det ingen nøling på innkomst av gjenstander og farten er høy, spesielt på den siste gjenstanden i dette klippet her. Jeg gir fremdeles gjenstander høy verdi i form av veldig kjekke belønninger, som gjerne varer en stund. Ikke på hvert funn av gjenstand, men innimellom.


Ingen kommentarer: