tirsdag 8. mars 2016

Rundering på Alsvik og i Vigreskogen

Lørdag 30 februar var det rundering på Alsvik. Det var ganske bra vær (opphold og ingen nedbør...), noe vi merket ved at det var masse folk ute på tur...

Første økta runderte Emma og jeg bak huset. Hun skulle få mest funn og gå i direkte belønning (mest for å forebygge feilmeldinger og/eller avstandsmeldinger, noe Emma ikke har hatt problemer med).
 Det ble mye funn men også noen blindslag, både planlagte og uplanlagte, der hun ikke fant figuranten som pga flere hauger/skrenter og tett skog, til tider var veeeldig langt ute... Her er den ytterste grusveien forholdsvis nært midtlinja ( 80 - 150 m), så med rett vind, kan hundene fort få ferten av folk hvis de går her. Men vindretningen var gunstig så det gikk bra. Men det er alltid "litt spennende" det der... spesielt når jeg vet at Emma går langt, spesielt hvis hun får litt fert av folk.
Vi runderte ned til dumpa, der bekken krysser stien, da blir det så tett og omtrent ufremkommelig...

Andre økta tok vi i det åpne området bak bilene. Fint område, men også her kom det flere folk gående som skulle opp på toppen... Akuratt da Emma skulle rundere...Arg!!!  Folk på midtlinja gjør ikke noe, men når de er ute og går i terrenget, da blir det litt vanskelig å rundere liksom. Det ble en kort økt, og med litt påvirkning slik at hun ikke skulle løpe opp til de folka på fjellet, som vi, og Emma så hele tiden.
I denne økta fikk hun en godbit, før hun tok fastbittet, også for å forebygge feilmelding og/eller avstandsmelding. Det gikk fint, bortsett fra siste funnet, men da tror jeg hun var litt "satt ut" av alle folka som var uti terrenget, så vi stoppet da. 

Lørdag 5 mars var vi i Vigreskogen for å rundere. Der er det sjelden forstyrrelser i form av folk, det er noen rådyr og harer, men det bryr Emma seg fint lite om, heldigvis.

Det var nok en fin dag, 4-5 grader, lite vind og ikke noe nedbør!!! Jeg var i Storeskogen og på første økta fikk Emma flest funn, siden sist vi runderte langt, da hadde hun 23 blindslag, vi må variere. 
Fastbittmelding på alle slag. Startet med 4 funn i starten. Gikk veldig bra. Hadde lagt ut Aud litt lengre nedi løypa, på ca 300 m. Så det ble noen gode tomslag før hun ble funnet. Så fortsatte vi med en blanding av funn og blindslag. Emma jobba knallbra, og vi avsluttet nede ved krysset, det er ca 450 m fra der vi startet. 

 Aud er funnet på 450 m og leker med Emma;

På vei til bilen, grisen (belønningen) bæres hele veien til bilen:

Aud og Frigg. Frigg får en "hare" (med rød ryggsekk...!) her på slutten av sin økt, ser dere den litt foran i åpningen. 
Frigg fikk bare se "haren" og ble så satt i bilen:


Andre økta ville jeg fokusere på figurantplassering og annerledes figuranter/funn. Så jegba Ritva ta med DJ, som var på vei tilbake etter sin økt, om å være figurant med hund, på første slaget.
Emma for ut og fant dem. Hun gikk ikke helt inntil og snudde ryggen til Ritva før hun meldte, men det er helt ok når det er hund tilstede hos figuranten. Hun  kom inn i full fart, holdt bittet fint til jeg sa "vis".

Lek med Ritva, det var ikke DJ helt fornøyd med, men han var en snill figuranthund!

DJ og ritva ble med på midtlinja som forstyrrelse. På første slaget etter at DJ var der, gikk ikke Emma ut med en gang, men etter etpar små runder fòr hun avgårde. Tror det skyldes hunden på midtlinja, så greit å få trent på det. Etterpå var det ikke noe problem, hun runderte akkuratt som hun pleier, selv om DJ hylte og bjeffet litt innimellom.
Første slaget på andre siden var Tom Christian figurant oppi et tre. Hun fant ham, meldte raskt og kom inn med melding, brydde seg ikke  om DJ på midtlinja.

En liten filmsnutt tatt av Tom Christian:


Så ble det noen blindslag før Aud ble funnet i ei mast. Emma fant henne, gikk opp på steinblokka med forbeina, tittet opp. Så ristet hun seg (noe hun ofte gjør når figurantene er høyt oppe...), tok bittet og kom rett inn. Veldig bra økt!

Aud fikk også filmet litt:

Ingen kommentarer: